Citit la terasa

De-abia aștept să vină vara. Una din micile plăceri ale anotimpului foarte călduros este cititul sau lucratul la terasă și în parc, mai ales în timpul zilei. Nu-mi spuneți că e zgomot. Sunt și terase liniștite, colțuri unde te poți ascunde sau, dacă nu, îți poți pune oricând căștile în urechi să te izolezi de tot. Sunt locuri care predispun la lectură, unde te simți pur și simplu bine. Iată câteva terase unde poți să citești sau să lucrezi (unele sunt noi, de altele v-am mai zis aici). Nici nu știți câte dintre articolele de pe Bookaholic sunt scrise de aici. 🙂

Cărturești Verona

Arthur Verona 13-15

carturesti verona

Mi se întâmplă des primăvara sau vara să stau la Verona câte o zi întreagă. Mă duc “5 minute” să-mi iau cărți din librărie și rămân acolo, să mă apuc de una dintre ele, să-mi iau o limonadă, apoi a doua și așa mai departe. E un loc bun și aerisit, cu atmosferă faină care “miroase” a cărți.

Eden

Calea Victoriei 107 (Palatul Știrbey)
terasa eden

Vara trecută, prietenii râdeau că mi-am mutat biroul la Eden. Nu era nimeni în timpul zilei, zăceam cu orele pe bean bag-urile de acolo cu o carte sau cu laptopul în brațe. Cred că am scris acolo mai mult în perioada aia decât scriam acasă sau oriunde altundeva. E liniște, sunt mulți copaci, o atmosferă desprinsă complet de agitația din București.

Acuarela

Polonă 40
acuarela
 
Sursă foto: Designist

Nu sunt ele cele mai comode scaune din lume la Acuarela, dar terasa e așa de frumoasă, colorată, veselă, decorată super creativ și te inspiră să faci o grămadă de lucruri. Parcă ai fi într-o poveste la Acuarela, cu toate umbrele suspendate și cu obiectele vintage atent strânse.

Coftale

Ștefan Mihăileanu 42
coftale

La Coftale beți unele dintre cele mai bune cafele din București. Cafeaua de acolo merge perfect cu cărțile, fie doar și mirosul te duce direct într-o ficțiune. Terasa nu e mare, dar e liniștită și canapelele comode te fac să te relaxezi instant.

Fabrica

11 iunie 50
fabrica
 
Foto: IqAds

Cu toate grafitti-urile de acolo, în Fabrica te simți ca-n Berlin. Terasa e super mare, are spațiu de joacă pentru copii iar toată arta urbană îi dă un aer foarte cool.

Shift

Eremia Grigorescu 17
shift
 
Foto: Shift

Seara e înghesuială cam mare la Shift, dar în timpul zilei terasa mică și chic e un loc tare plăcut, mai ales dacă prinzi zona cu perne. Ca să nu mai zic de salata cu brânzeturi care e delicioasă.

Voila le Bistrot

Constantin Budișteanu 18

voila bistro

Micul bistro franțuzesc e un spațiu artsy, cu niște quiche-uri excelente și cu câteva mese într-o curte imensă păzită de un porc roz și cu ardei iuți pe post de flori pe masă. 🙂

Dianei 4

Dianei 4
dianei4
 
Foto: Dianei 4

În Dianei 4 se adună de multe ori scriitori sau persoane care lucrează în diverse ONG-uri, se dezbat subiecte și nu rar vezi oameni citind sau scriind. Terasa în sine e simplă, nu arată cine știe ce, dar e mare și locul e interesant.

Lente 2 – Armenească

Arcului 8
lente
 
Foto: Lente

E frumos și liniștit la Lente vara (bine, mai puțin la prânz când se umple terasa). Personal prefer Lente 2 față de primul (și acolo foarte fain!), scaunele sunt mai comode iar casa veche e foarte frumoasă.

J”ai Bistro

Calea Griviței 55
j
 
Foto: J”ai Bistro

J”ai e un fel de Vamă adusă în București și vara poți să zaci cu rele la umbră într-un hamac cu o carte faină. Iar mojito-ul (eventual cel cu șampanie, care nu e în meniu, trebuie să-l cereți) e numai bun dacă-l citești pe Hemingway.

Voi pe unde mai mergeți? Ce alte terase faine din București unde poți să citești sau să lucrezi mai știți? Vrem recomandări că s-a făcut cald afară și nu prea mai avem chef de stat în casă!

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


43 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *