Zilele trecute, una dintre discuțiile literare obișnuite de la bere a deviat puțin – în loc să vorbim despre cărțile unor autori, despre ce-am mai citit, despre ce volume faine au apărut recent, am început să discutăm despre cum arăta X sau Y, despre cum i-a crescut numărul de fani sau de fane grație aspectului fizic, dându-l ca exemplu pe scriitorul portughez Jose Luis Peixoto care a creat o adevărată isterie acum câțiva ani, când a venit la FILB, sau pe Saša Stanišić, scriitorul german care a participat la ediția Bookfest 2013 sau pe Hanne Ørstavik, autoarea care abia a plecat din România.

Nu e tocmai frumos din partea noastră să judecăm autorul și după poza de pe copertă (mai ales că putem fi acuzați foarte ușor de superficialitate), dar uneori nu ne putem abține. Ce-i frumos și bookaholicului îi place, nu-i așa? Unde mai pui că scriitorii de față au și o literatură foarte bună.

Discuția despre care vă povesteam mai devreme mi-a dat ideea să scriu materialul de față. Am căutat imagini cu scriitorii și, mai ales, scriitoarele sexy, care m-au dat pe spate de-a lungul timpului (am mai trișat pe ici, pe colo, punând fotografia cu versiunea lor mai tânără) – nu mă aștept să fiți de acord cu toate alegerile mele, e normal să aveți alte opinii în ceea ce privește frumusețea. Partea bună e că puteți completa cu opțiunile voastre în comentarii.

peixoto4

Jose Luis Peixoto – sursaZadie SmithZadie Smith – Sursa

Paul Auster (17)Un Paul Auster mai tânăr – sursa

joan-didion-1Joan Didion, tot o versiune mai tânără – sursa

neilgaimanNeil Gaiman, nu la 53 de ani cât are acum, dar Doamne, cum arată! – sursa

Alice WalkerAlice Walker – și la 70 de ani se ține minunat de bine, dar la 20-30 de ani cred că avea o mulțime de admiratori. Sursa

TSasa-Stanisic1-749x500

Se zvonește că și Saša Stanišić a făcut senzație la Bookfest 2013sursaJhumpa LahiriIar Jhumpa Lahiri are o frumusețe aparte, nu-i așa? Sursa

8cd9d19a2cfca84ce1e41fb8ee0831d8c06681c0

Frédéric Beigbeder – sursaHanne Ørstavik

Hanne Ørstavik abia a fost în România, așa că sigur v-ați îndrăgostit de ea 🙂 – sursa

Zeruya Shalev

Și Zeruya Shalev este uau, v-ați convins de asta la FILB 2013 – sursa

Colson-Whitehead-007

Colson Whiteheadsursa

press_sofi_2008_1

Sofi Oksanen răspândește culoare în jurul ei – sursa

Mikkel Birkegaard

Mikkel Birkegaard e sexy-geeky 🙂

Yasmina Reza

Dar de Yasmina Reza ce spuneți? – sursa 

Athena

Și poeta Athena Farrokhzad e o apariție – sursa

Ce spuneți, începem și un top cu autori români sexy? 🙂

Sursă imagine principală

18 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *