Pe 31 octombrie este Halloween-ul, sărbătoarea care ne dă fiori reci pe şira spinării. În ultimii ani a început să fie sărbătorită şi la noi, nu neapărat de copiii care pleacă la colindat după dulciuri, cât mai degrabă de adulţii încântaţi de ideea de costume şi petreceri. Despre originea sa, istoricii şi folcloriştii au câteva teorii, cea mai des întâlnită fiind cea legată de festivalul celtic Samhain, care marca sfârşitul „jumătăţii luminoase” şi începutul „jumătăţii întunecate”. Celţii aveau convingerea că în acea zi graniţa dintre lumea aceasta şi cea de dincolo se slăbeşte, permiţând spiritelor să revină printre noi.Înconjuraţi de fantome sau nu, pentru bookaholici e perioada propice cărţilor de groază, cu vrăjitoare diabolice, spirite malefice, crime odioase. 🙂

În urmă cu doi ani, scriitorul Neil Gaiman a postat pe blogul său o propunere ce spera că va deschide calea unei tradiţii: în saptămâna sau chiar ziua de Halloween, să ne băgăm în sperieţi unii pe ceilalţi, făcându-ne  cadou cărţi de groază. A luat astfel naştere All Hallow’s Read, un concept care s-a bucurat de succes, oferindu-le iubitorilor de carte un motiv în plus să celebreze Halloween-ul, prin lectură. Concursul de postere iniţiat cu această ocazie a dus la difuzarea ideii într-o manieră creativă şi plină de umor. Iată câteva exemple:

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *