Când eu spun Anne Rice voi spuneţi vampiri.

Anne Rice – vampiri… Anne Rice – vampiri…

Mă rog, majoritatea veţi spune vampiri dacă sunteţi fanii nişei noir a genului fantasy, atât de populară de ceva ani. Ei bine, scriitoarea americană se pregăteşte să publice un nou roman în 2012, numai că, de data aceasta, devoratoarea de vampiri se mută în districtul vârcolacilor.

Nu ştim sigur dacă vreun rol în această schemă a jucat personajul lui Taylor Lautner, brunetul creol care îi dă viaţă (sic!) pseudo-vârcolacului Jacob în saga Twilight, cert este, însă, că Anne Rice va publica romanul “The Wolf Gift” în februarie.

Anne Rice a semnat cele zece Cronici ale Vampirilor, prima din ele debutând în 1973.

Interviu cu un vampir a fost chiar debutul publicistic al scriitoarei, care în urmă cu două săptămâni a împlinit 70 de ani, şi l-a facut faimos pe Lestat de Lioncourt, un tânăr nobil francez transformat în vampir în secolul XVII.

Romanul Interviu cu un vampir a fost ecranizat în 1994, în distribuţie regăsindu-se nume precum Brad Pitt, Tom Cruise, Kirsten Dunst, Antonio Banderas şi Christian Slater. Filmul regizat de Neil Jordan, şi al cărui scenariu a fost adaptat pentru marile ecrane de însăşi autoarea Anne Rice, a primit două nominalizări la Oscar… spre deosebire de Twilight căruia i-am pierdut numărul Zmeurelor.

Din ce am citit pe diverse forumuri, fanii genului sunt încântaţi de faptul ca autoarea s-a încumetat pe tărâmul fantastic al vârcolacilor, însă noi ne păstrăm rezervele până va fi să vedem cu ochii proprii avantajele trocului făcut de Rice. Ea a anuntat că “The Wolf Gift” va trata experienţa unui tânăr devenit vârcolac și se pare că vom avea de a face cu un roman în oglindă, construit pe aceleaşi premise ca Interviu cu un vampir. Ce va rezulta până la urmă vom afla abia în februarie, când romanul este programat să fie lansat în SUA.

Recent, Anne Rice a stat de vorbă cu editorii săi apropo de noul proiect. Vă lăsăm şi noi cu filmuleţul care a împânzit deja online-ul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *