Nu cred să existe cititor pe lumea asta care să nu cunoască momentul acela în care, târziu în noapte, deşi simte că ochii i se închid, se încăpățânează să mai citească câteva rânduri, până când îl fură somnul cu cartea în braţe şi ochelarii pe nas. Ei bine, la această experienţă s-au gândit şi japonezii de la Suppose Design Office când au proiectat hostelul Book And Bed din Tokyo.

Tema declarată a acestui loc este „an accomodation bookshop”. Expresia nu defineşte o librărie, aici nu se vând cărţi, doar se citesc, şi nu oricum, ci într-un raft de bibliotecă. Asta se întâmplă pentru că saltele pe care poţi adormi citind sunt aşezate într-un fel de corp de bibliotecă uriaş. În fiecare astfel de intrând există o veioză şi o sursă de alimentare cu energie pentru laptopuri şi alte dispozitive. Nu pare deloc sofisticat sau foarte comod şi chiar ni se comunică acest lucru pe site-ul hostelului: „The perfect setting for a good nights sleep is something you will not find here.There are no comfortable mattresses, fluffy pillows nor lightweight and warm down duvets. What we do offer is an experience while reading a book (or comic book)”.

Cărţile sunt tema centrală aşa că, pe lângă cele frumos aşezate care aşteaptă să fie citite de pasionaţii de lectură ce vin să adoarmă aici, există aranjamente cu cărţi chiar şi pe tavan. Pe canapelele mari şi albastre din spaţiul comun, cei cazaţi la Book And Bed pot purta discuţii despre lecturile lor din ultimul timp sau despre toate lucrurile interesante pe care le-au văzut în călătoriile lor.

book-and-bed-tokyo-02-main

book-and-bed-tokyo-08-main

beds_photo_4

book-and-bed-tokyo-01-main

book-and-bed-tokyo-05-main

beds_photo_1

book-and-bed-tokyo-03-main

Surse: bookandbedtokyo.comsuppose.jp

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu
  1. Alida

    Cam spartan. Chiar la asta ma gandeam cand am citit titlul. Ca sunt doar niste microspatii unde citesti pana cazi. Japonezii astia cred ca s-au inspirat din caminele din Politehnica in sesiune. Sa vezi acolo cum cad studentii in somn greu, pe unde apuca.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *