Pentru că suntem în plină vară, iar pielea bronzată şi hainele purtate în această perioadă sunt cel mai bine puse în valoare de bijuterii, haideţi să vedem ce hârtii mai purtăm zilele astea, pentru că, evident, este vorba despre bijuterii confecţionate din pagini de carte şi hârtie colorată. În culori vii şi frumoase, uşoare şi deosebite, sunt alegerea potrivită pentru zilele însorite.

Propunerea de astăzi vine din partea lui Dorisse şi a magazinului său online numit Paper Statement. Creatoarea de bijuterii din hârtie, pe care le realizează alături de sculpturi din cărţi îşi are atelierul lângă München, Germania.

A studiat istoria artei şi literatura italiană, a lucrat ca ghid turistic şi profesor de germană, dar marea ei pasiune rămâne realizarea diverselor obiecte din hârtie. Dar acesta nu este singurul său talent, încă de mică a cusut, a croşetat şi tricotat, a confecţionat măşti veneţiene, a pictat pe sticlă, mătase şi porţelan. A încercat de-a lungul timpului diferite tehnici, încurajată fiind de mama sa, care susţinea valoarea cadourilor handmade. Dorisse  a fost mereu atrasă de ornamente, de structuri, texturi şi modele repetative, precum şi de cele amorfe, asimetrice şi îi place să jongleze cu proporţiile şi culorile.

Bineînţeles că unul din materialele preferat este cartea veche şi paginile ei pe care le decupează în mii de discuri şi le combină pentru a crea coliere, brăţări şi cercei. Există şi bijuterii realizate din pagini de carte presate, laminate şi lăcuite. Pentru pata de culoare, Dorisse foloseşte de multe ori pagini din reviste şi carton în diverse nuanţe.

Paper as a material for jewelry is absoultely fascinating. The variety is endless. I use cor­ru­gated cardboard, which is recognizable as such. Due to the rolling technique and varnishing they are sturdy and quite water resistant. The paper jewelry are “Statement pieces”.

Procesul de creaţie în cazul fiecărei piese e asemănător: cu ochii închişi, Dorisse îşi stabileşte mental detaliile, îşi face apoi schiţele în carnetul care o însoţeşte pretutindeni şi trece la executarea bijuteriilor. În timp ce lucrează cu cărţile, ascultă audiobook-uri, pentru a-şi crea o stare specială.

 

Sursa: etsy.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu
  1. Dorobantu Maria

    imi plac foarte mult colierele realizate din discuri. daca se poate as vrea sa-mi spuneti cu ce sunt perforate .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *