Zilele trecute, soţul meu s-a dus să-şi ajute părinţii la ceva treburi casnice ce implicau mutatul mobilei prin casă. S-a dovedit un adevărat coşmar, căci, după spusele lui, biblioteca din lemn masiv a mamei sale cântăreşte cel puţin o tonă. Acesta este şi motivul pentru care s-a întors acasă obosit, cu dureri de oase şi mormăind printre dinţi vorbe nu foarte drăguţe la adresa designerilor de la fabrica de mobilă I.L. Caragiale, sursa răului petrecut în casa părinţilor.

L-am compătimit, l-am îngrijit şi m-am pus pe căutat modele de rafturi pe care să i le arate mamei lui, într-o încercare mai mult sau mai puţin subtilă de a o determina să facă ceva modificări în materie de mobilier.

Din fericire pentru noi toţi, există azi multe soluţii potrivite de rafturi simple, uşor de montat, care nu ocupă mult spaţiu şi care ne ajută să ţinem hernia de disc la distanţă şi cărţile în apropiere. Şi unde mai pui că versatilitatea lor oferă posibilităţi de amenajare a decorului întru-un mod ingenios şi plăcut, pe gusturile tuturor, chiar şi ale celor mai pretenţioase soacre.

Prima dată am dat peste Chuck şi nu, nu este vorba despre vreun tip de treabă dispus să stea lipit de perete cu cărţile noastre în braţe, ci de un sistem de rafturi format din şase scânduri prinse la capete cu două gulere de inox. Şi pentru că sunt flexibile, ele se adaptează obiectelor şi cărţilor de diferite mărimi, iar nouă ne permit să ne jucăm cu modul în care le aranjăm şi să creăm diverse forme. Designul este semnat Natascha Harra-Frischkorn.

Chuck-Shelving-System-hafriko-4-600x403

Chuck-Shelving-System-hafriko-3-600x403

Chuck-Shelving-System-hafriko-7-600x399

Chuck-Shelving-System-hafriko-9-detail-600x399

Tot din categoria rafturilor pline de posibilităţi de asamblare face parte şi sistemul Konnex creat de Florian Gross. Un pachet conţine trei module prevăzute cu sisteme de îmbinare extrem de simple, dar nimeni nu ne împiedică să folosim mai multe module, pentru a crea o adevărată bibliotecă. Aşa cum spuneam, înfăţişarea ei se poate schimba în funcţie de inspiraţie, chef sau locul în care e amplasată. Iar de mutat prin casă, e floare la ureche!

konnex-2

konnex-1

konnex-5

Nu ne oprim aici, abia am prins gustul pentru (re)modelări şi imaginaţia noastră e din nou lăsată să zburde. De data aceasta, cei de la Bashko Trybek sunt designerii care ne pun la dispoziţie rafturi uşoare ca un fulg, pe care le putem adapta după bunul plac, schimbându-le dimensiunile şi modul de prindere. Serpent e numele acestui sistem cu structură simplă, dar durabilă.

serpent-shelf-1

serpent-shelf-5

serpent-shelf-4

Ultima piesă de mobilier pe care v-o prezint astăzi este tot simplă în aparenţă, dar atât de interesantă ca principiu. Dacă la prima vedere pare un set de cutii prinse în balamale, banal agăţate pe perete, Squaring, creaţia designerului corean Sehoon Lee se bazează pe ideea de (dez)echilibru, biblioteca căpătând forme noi, în funcţie de greutatea şi numărul cărţilor care o umplu.

squaring-wall-shelf-static

squaring-modern-wall-shelf-detail

squaring-bookshelf-moving

Sursă imagini: design-milk.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *