Până acum nu mi-am cumpărat, recunosc, revista “Vanity Fair”, dar o voi face. În numărul din decembrie vor apărea șase pagini din “Answered Prayers” – romanul neterminat al lui Truman Capote, despre elita dar și despre clasa de jos a New York-ului anilor   ’60-’70.

Inspirat din experiențele autorului trăite alături de unele dintre cele mai bogate familii americane, romanul – al cărui titlu face trimitere la un citat de-al Sfintei Tereza de Avila, “Rugăciunile ascultate provoacă mai multe lacrimi decât cele rămase fără răspuns” – a fost publicat postum, în 1986, de editura britanică Hamish Hamilton și un an mai târziu, de editura americană Random House. Tot atunci revista “Esquire” publica, sub numele “Answered Prayers: The Unfinished Novel”, trei capitole din carte, pe care însuși Capote le vânduse revistei în 1975 și 1976. Niciunul din capitolele despre care scriitorul povestea că nu au fost introduse în roman, nu au fost publicate până acum.

Cele șase pagini ce vor apărea în “Vanity Fair” fac parte din capitolul “Yachts and Things” și au fost găsite de unul din editorii “Vanity Fair”, Sam Kashner. Nu printre lucrurile care au aparținut lui Andy Warhol, cu care se știe că era prieten, și nici printre cele ale scriitoarei Jack Dunphy, mult timp iubita lui Capote, ci în departamentul de manuscrise și arhive al Bibliotecii Publice din New York.

Pentru aceste șase pagini – despre croaziera unor oameni  bogați și celebri pe Mediterana, cu vaporul lui Gianni Agnelli – aștept eu cu nerăbdare de copil următorul număr din “Vanity Fair”.

Sursă poză: thejewelleryeditor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *