Când se apropie sfârșitul anului, toată lumea face liste. E oarecum firească o retrospectivă, însă, de cele mai multe ori, mie mi se par plictisitoare. Totuși, una dintre listele pe care le aștept este aceasta, a celor mai bune cărți ale anului care se încheie. De data aceasta, avem perspectiva redactorilor ziarului New York Times Book Review, care au votat cele mai bune 5 cărți de ficțiune ale anului 2013 și cele mai bune 5 cărți de non-ficțiune.

Le găsiți aici integral, plus câteva rânduri despre fiecare dintre ele. În top, se află autori precum Rachel KushnerKate AtkinsonGeorge Saunders etc. Vă recomand să vă uitați la animația realizată cu această ocazie, este tare simpatică!

De asemenea, dacă sunteți interesați, puteți vedea care sunt, după părerea redactorilor Sunday Book Review, cele 100 de apariții editoriale interesante ale anului (ficțiune, non-ficțiune, poezie și altele) și care sunt cele mai notabile noutăți în domeniul cărților pentru adolescenți și copii.

 

Sursă imagine principală

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *