Nu ducem lipsă de librării online. Cât de bine sau cât de prost merg ele e altă discuție. V-am mai spus, senzația generală e că librăriile online românești nu pun, cu câteva excepții notabile, accentul pe imagine, pe experiența vizitatorului și pe creativitate. Cartepedia, o apariție nouă în zona librăriilor online, face, din fericire, excepție.

Cartepedia.ro este o echipă de oameni de carte și librari, dar mai ales de cititori, care au pus pe picioare un lanț de librării în marile orașe ale țării și care au ales acum să îți stea la dispoziție de oriunde și la orice oră cu recomandări, sfaturi și informații utile. Mai precis, Cartepedia ține de Grupul Librarium și găsiți aici, bineînțeles, o ofertă foarte mare de cărți de la majoritatea editurilor din România.

Vorbim deci de oameni cu experiență, pasionați de cărți, care au făcut pasul din offline în online pentru a fi mai aproape, la un click distanță, de cititori. Își propun să fie mai mult decât un punct de desfacere online a ceea ce ei consideră a fi cel mai de preț bun, cartea, să aibă valori mai sănătoase decât simplele reduceri de preț, și nu văd librăria online ca pe un set de algoritmi, ceva optimizare SEO și un formular de contact la care nu răspunde nimeni.

Despre ce e vorba atunci la Cartepedia? Despre oameni. Oameni care citesc și recomandă mai departe. Sunt ambițioși, își propun să construiască o comunitate bazată pe valori recunoscute, pe experiența unor specialiști recrutați și pe contribuțiilor cititorilor pasionați. Lună de lună lansează teme de dezbatere, propun discuții și stabilesc topuri, răspund la întrebări și oferă recomandări de lectură, toate acestea împreună cu cititorii. Ba chiar găsiți și un raft cu cărți în format PDF.

Și, că tot vorbeam de design, Cartepedia arată fresh și elegant, are o identitate clară și un site pe care se navighează cu ușurință. Dacă intrați pe site, veți vedea că sunteți invitați să discutați cu ei și că găsiți locuri în care librari cu experiență, atenți la nevoile oamenilor și care știu bine obiceiurile de lectură ale pasionaților de cărți, vă recomandă zilnic cărți.

Din ce-am povestit cu ei, au planuri frumoase pentru viitor, campanii în care cititorii sunt invitați să se implice, în care cei mai pasionați vor fi promovați și recompensați și în care cărțile bune vor fi puse în lumină. Noi le urăm succes!

Stați pe aproape, în curând lansăm un proiect frumos împreună cu Cartepedia! Detalii în câteva zile. 🙂

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *