Începem cu niște muzică. Playlist literar: ce ar asculta Gregor Samsa din Metamorfoza lui Kafka?După 20 de ani: Irvine Welsh, John Grisham, Helen Fielding și alți câțiva scriitori populari din anii ’90 și ce se mai întâmplă cu ei azi.

12 basme clasice deconstruite. La propriu. Și, tot din categoria (c)Arte, artă vizuală inspirată de scriitori, de la Murakami la Poe.

Câteva sfaturi mai puțin cuminți pentru fetițe cuminți, de la Mark Twain. Așa cum numai sfaturile lui Mark Twain pot fi.

Ți-ar plăcea să răsfoiești cărți într-o barcă? Sau să vizitezi un orășel de 200 de locuitori din Spania, dedicat în întregime cărților? Citește despre 10 librării neconvenționale.

De ce ai mai vrea să scrii o carte în ziua de azi? Și, dacă tot suntem aici, iată câteva din obiceiurile ciudate de scris ale unor autori cunoscuți.

13 cărți de citit toamna asta. Probabil că n-or să apară prea curând pe la noi, dar putem începe să le căutam pe Amazon.

La fel și cu A Dance With Dragons, care doar ce a apărut. Citiți recenzii aici și aici. Și, psst: cartea o puteți citi gratuit aici.

Unii autori sunt mai importanți pentru evoluția limbii în care scriu decât pentru literatură propriu zis: despre acest merit al lui Shakespeare, într-un filmuleț de un minut.

Proiectele care transformă cărțile în format digital ne plac. Înseamnă că informația e mai bine protejată. Dar iată un articol despre cărți și ce se pierde atunci când sunt trecute în format digital.

Și un articol deloc plictisitor despre plictiseală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *