Ştirea noastră preferată pe ziua de azi: în noul User Agreement, Facebook ne spune că are drepturi asupra cuvântului “book” 🙂

Iar următoarea chestie pe care trebuie să o citiţi neapărat este acest scurt articol al lui Alex Crawford, corespondent de război, care se ocupă momentan de Orientul Mijlociu pentru Sky News, şi care ne rezumă jobul cam aşa: You’re living in shit, eating shit, shitting in shit.

Filmul Jocurile foamei e considerat prea violent de unii părinţi. Şi dacă tot suntem la capitolul ăsta: un părinte a depus plângere la poliţie pentru că profesorul le-a citit lui şi colegilor de şcoală din Jocul lui Ender a lui Orson Scott Card.

Şi fiindcă tot suntem la SF: China Mieville, pe liste la premiul Arthur C. Clarke din nou, un eseu intitulat Ar trebui science fiction-ul să fie mai mult decât entertainment pur? (Întrebarea, dacă ne întrebaţi pe noi, e din start greşită. Dar citiţi şi voi şi daţi-vă cu părerea.) şi acest articol despre cum a devenit Jocurile Foamei blockbuster.

Mai departe, un interviu cu Ian McEwan.

Şi topuri:

10 cărţi care se petrec în Belfast

5 romane care se petrec în Paris

10 duşmănii fraterne din cărţi

10 cupluri gay din literatură

Sunt aceştia cei mai importanţi 25 de scriitori ai Americii? Ce părere aveţi?

Nu puteţi să vă hotărâţi dacă să citiţi un scriitor sau nu? Găsiţi aici 10 povestiri scurte ale mai multo autori, pe care le puteţi citi gratis – să vă faceţi o idee.

Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Adaptation, Being John Malkovich) scrie primul lui roman.

Chuck Palahniuk doar ce-a trecut printr-un accident de maşină.

Şi un articol lung, dar distractiv, despre cum un număr din ce în ce mai mare de cărţi poartă nume din categoria “Fiica cuiva”. Mai exact: The Sausage Maker’s Daughters, The Witch’s Daughter, The Hummingbird’s Daughter, The Baker’s Daughter, The Calligrapher’s Daughter, The Murderer’s Daughters. Şi lista continuă. Citiţi şi vă hliziţi.

Contractul care i-a permis lui Bram Stoker să publice Dracula, scos la lumină.

Aflaţi ce actori or să ne mai citească în ureche în viitorul apropiat.

Şi, în final, noi scrisori de-ale lui Hemingway ne arată o latură a lui ceva mai sensibilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *