Poate ni se pare doar nouă, dar sfârșitul ăsta de vară nu e tocmai palpitant în industria literară. Iată însă că am adunat și săptămâna asta pentru voi câteva povești interesante.

5 scriitori scoțieni își spun părerea cu privire la independența Scoției. Care probabil nu se va întâmpla cu adevărat, dar e un subiect interesant de dezbătut, doar așa, de dragul dezbaterii.

La fel de interesantă pentru noi, bookaholicii e și următoarea dezbatere: La răscruce de vânturi sau Jane Eyre? Care din surorile Bronte este preferata voastră?

La nici o lună după incidentul cu Vonnegut, Norwegian Wood al lui Haruki Murakami a fost scoasă de pe listele de lectură în New Jersey. Nouă ni se pare interesant cum părinții și școala își asumă rolul de cenzori pentru niște copii care probabil sunt suficient de mari încât să conducă.

A colaborat PG Wodehouse cu naziștii? MI5 spune că da. Părerea noastră e că nu contează chiar așa de tare. Pentru noi, ca cititori, cel puțin.

Random fact of the week: Goethe a fost votat “the greatest German ever”.

Și o știre pentru cine are nostalgii cu Hugh Grant: librăria din filmul Notting Hill se luptă cu falimentul.

Topuri și liste: 10 romane despre singurătate, 25 de autori cunoscuți cu dizabilități și 5 povești adevărate cu autori celebri.

Autobiografia  fostului secretar de stat american Condolezza Rice va fi lansată pe 1 noiembrie.

Dacă îți place să asculți muzică în timp ce citești, și cauți mereu ceva care să se potrivească, asta o să-ți placă: e-books with soundtracks.

Și pentru toată lumea care e plictisită de lecturi publice interminabile și monotone avem trei cuvinte: Naked Girl Readings. Asta înseamnă, da, fete dezbrăcate care citesc.

Și, în final, tips & tricks de la alți autori: cum poți crea un personaj de care oamenilor chiar să le pese?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *