Am intuit mereu că versurile inteligente ale pieselor lui Sting își au seva nu doar în spiritul lui profund și în experiențele sale de viață, ci și în lecturi temeinice. Dar nu aș fi bănuit niciodată că lista preferințelor lui literare variază atât de tare ca gen, de la opere clasice precum “The Adventures of Huckleberry Finn”, a lui Mark Twain și până la romane istorice de ultimă oră, așa cum este, spre exemplu, “Bring Up the Bodies”, scrisă de Hilary Mantel și dedicată lui Thomas Cromwell, sau cărți de filozofie antică ca “Meditations”, a lui Marcus Aurelius.

Și lista continuă – după cum aflăm dintr-un interviu simpatic acordat de artist zilelea acestea publicației “The New York Times” – cu titluri precum “Let the Great World Spin”, de Colum McCann, o carte despre New York City, “Sweet Tooth”, a britanicului Ian McEwan, sau “Albert Camus: Solitude and Solidarity”, semnată de fiica autorului francez.

StingDe pe un forum al fanilor lui Sting (stingus.net) aflăm deasemenea că printre cărțile pe care le adoră artistul se numără și “Ulysses”, a lui James Joyce. Și mai aflăm de o presupusă listă cu lecturi făcute de cântăreț în 2006 din care fac parte: “Men Of Honor”, de Adam Nicolson; “The Tipping Point”, de Malcolm Gladwell; “Cosmic Trigger I: The Final Secret of The Illuminati”, de Robert Anton Wilson; “Mediated: How the Media Shapes Our World and the Way We Live in It”, de Thomas de Zengotita.

MemoriiDeși Sting – care mărturisește că în copilărie nu avea decât două cărți în casă: Vechiul Testament și volumul I din Enciclopedia Britanică – nu s-ar fi gândit niciodată să scrie cărți, a publicat în 2005 un volum de memorii, “Broken Music: A Memoir”. Și dă de înțeles că nu va fi ultima lui carte. Până când aceasta va fi publicată, să-i ascultăm muzica. Propun să începem cu un cântec ca o carte:) “The book of my life”

Surse foto: dontforgetthesongs365.wordpress.comcommunity.newcastle.gov.uk,

police.shop.livenation.comsagfoundation.org

Un comentariu
  1. Pingback: Prin blogosfera literara (16 – 22 septembrie 2013) | Recenzii filme si carti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *