De o lună și puțin, Julius Meinl ne tot face surprize peste surprize, una mai frumoasă decât cealaltă. Sigur vă amintiți de metroul plin de post-it-uri cu versuri sau de ziua în care, cu o poezie, v-ați plătit cafeaua Julius Meinl.

Prin inițiativa acestui brand, poezia a venit mai aproape de noi, a coborât de pe soclul ei prăfuit și ne-a făcut colțul de lume mai bun, mai frumos, mai luminos. Am zâmbit și ne-am bucurat de tot ceea ce s-a întâmplat până acum. Ne-am amintit să compunem versuri și să savurăm momentele în care, aplecați asupra unei foi de hârtie, ne-am reîntors la noi. Poate acestea sunt cele mai importante lucruri pe care le-a reușit Julius Meinl nu numai zilele acestea, ci toți cei 150 de ani în care a susținut poezia și creativitatea.

Evenimentul ce va avea loc mâine, vineri, 15 noiembrie, va însemna, cu siguranță, mult, pentru fiecare dintre noi. Și, pentru a nu vă mai ține în suspans, vă voi dezvălui despre ce este vorba.

Casa Poeziei se numește ultima inițiativă Julius Meinl de pe anul acesta. Altfel spus, se va lansa o nouă cafenea în București (Fratelli Espresso Bar, pe Strada Nicolae Golescu, numărul 5), loc ce va deveni casă a poeziei (nu știu să existe ceva asemănător la noi), unde veți putea asista în viitorul apropiat la tot felul de evenimente faine legate de versuri, unde veți savura cafeaua voastră preferată și vă veți întâlni cu lumea sensibilă, fragilă, dar fermecătoare, a poemelor.

Nu, nu se încheie aici materialul :). Trebuie să vă povestim puțin și despre ce presupune această inaugurare a Casei Poeziei. Doar nu credeați că Julius Meinl lansează ideea aceasta faină fără să ne implice? 🙂

Noi, iubitorii de poezie, putem ajuta la construirea viitoarei Case a Poeziei din București. Cum? Nimic mai simplu și mai frumos! A fost realizat un robot care va scrie poezii primite de la noi pe pereții cafenelei.

image002

 

Da, ați citit bine: poeziile noastre de suflet vor tapeta toți pereții locului respectiv. Trebuie doar să intrăm pe aplicația de Facebook ce va fi lansată mâine dimineață aici. Versurile vor fi moderate și selectate live, iar apoi scrise în Casa Poeziei, în timp real, până la sfârșitul zilei. Evenimentul va putea fi urmărit și prin live streaming în aceeași aplicație.

Primele versuri scrise de robotul-poet vor fi cele ale lui Deliric și Adi Despot (Vița de vie), iar la conferința de presă de mâine vor fi invitați Michael Conrad – President of the Berlin School of Creative Leadership, Marcel Löffler – Chief Executive Officer Julius Meinl, și Tibor Dobri – Director General Julius Meinl Romania.

Așadar, pregătiți-vă tastele, compuneți sau selectați versuri din poemele voastre preferate și urmăriți-ne! Vom fi la conferința de presă, vă vom ține la curent cu lansarea aplicației de Facebook și toate detaliile necesare. Să înceapă sărbătoarea poeziei marca Julius Meinl! 🙂

 

 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *