V-am mai povestit despre ce e vorba. Dacă simțiți că locul vostru e in istoria literaturii, dacă aveți acasă manuscrise cărora le-a fost teamă să iasă la lumină, aveți acum ocazia să le vedeți în librării. Faceți ultimele corecturi și trimiteți-le repejor, până pe 9 mai, pentru a fi citite de un juriu tare fain, format din Liviu Papadima, decanul de la Litere și de criticii literari Marius Chivu și Paul Cernat. Detalii aici și aici.

Cu această ocazie, am pregătit și un mic concurs pentru voi. Avem de dat trei seturi de volume a câte trei cărți fiecare: câștigătorii din 2009, din 2010 și din 2011. Mai precis:

2011

proza scurta: Trestii de Petru Albu
roman: Nu ma atinge de Dumitra Stoica
poezie Pareidolia de Laurentiu Belizan

2010

proza scurta: Capela excomunicatilor de Adrian Buzdugan
roman: Aproape a saptea parte din lume de Catalin Pavel
poezie: Destula pace pentru un razboi de Laurentiu Ion

2009

proza scurta: Carmen Dominte – Soarele rasare din televizor
roman: Dorin Cozan – Apocalipsa dupa Vaslui
poezie: Gabriela Toma – Cantecul geamanului

Pentru a câștiga unul dintre cele trei pachete, răspunde-ne la întrebarea: dacă ai scoate acum o carte, despre ce ai scrie? Care ar fi povestea? Ar fi versuri? Ar fi proză scurtă? Detalii, te rugăm (dar nu prea multe!). Autorii celor mai creative trei răspunsuri primesc unul dintre pachetele cu cărți.

Deadline: 11 mai, ora 15:00. Succes!

Câștigători: S-M G. (pachetul din 2009), Andrei B. (pachetul din 2010) și Georgiana T. (pachetul din 2011). Felicitari!

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


11 comentarii
  1. S-M.G

    un roman despre un scriitor care participă fără succes la tot felul de concursuri literare și se apucă să investigheze legăturile dintre câștigători și cei din jurii, dând peste tot felul de relații de familie, amiciție, subordonare, de tip profesor-student etc. scrie un roman pe tema asta și îl trimite la tot felul de concursuri până câștigă și el undeva unde premiul constă în publicarea cărții învingătoare. descoperă însă că îi fusese acordat premiul pentru că îi coincidea numele cu al secretarului de stat de la ministerul culturii responsabil cu fondurile pentru concursuri. …. și urmează finalul 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *