Chiar daca nu are blog, Cristina Ursache este foarte activa in mediul online, ocupandu-se, mai precis, de comunicare. A fost vocea in social mult timp a ING-ului, acum facand comunicare online pentru Citi Bank. Noua ne place mult de ea pentru ca e simpatica, volubila si directa.  Am intreabat-o ce-a mai citit si, lucky us, ne-a raspuns. 🙂

1. Care e ultima carte citita?

Este Exceptionalii, de Malcolm Gladwell. Iar acum citesc Tipping Point (n.red. Citeste si cronica Bookaholic la carte) deci pot spune ca trec prin perioada “gladwelliana”. Pe Malcom Gladwell il recomand tuturor celor care vor sa inteleaga mai bine contextul vremurilor in care traim, celor care isi pun probleme legate de societate si transformarile acesteia. In plus, cartile lui au o groaza de povestioare interesante cu care intotdeauna “dai bine la bere”.

2. Cu ce carti ai crescut? Care sunt primele tale amintiri cu carti? Ce carti o sa pastrezi in biblioteca pentru copiii tai?

Cartea pe care mi-o aduc cel mai bine aminte este Singur pe lume de Hector Malot. Am plans suvoaie de lacrimi cat am citit-o! Privind retrospectiv, cred ca atunci am descoperit ca am un suflet de pandispan. Mai imi aduc minte cartile ilustrate cu fabule de Lev Tolstoi pe care mi-am exersat cititul, Ciresarii, Huckleberry Finn, Aventurile lui Tom Sawyer, Coliba unchiului Tom (evident, toate din Bibilioteca Scolarului), La Medeleni si pe mama…. care ma batea la cap sa citesc Misterele Parisului.

Copiilor mei nu le-as citi niciodata carti Disney sau basme. Nu mi se pare corect ca de fiecare data fata cea blonda (musai cu ochi albastri) sa ramana cu printul cel chipes, descurcaret si (atentie, fetelor: care nu e gay, n-are burta sau chelie si nu-si inseala nevasta). Cunosc happy end-uri cu femei divortate sau cu femei care “nu-s trase ca prin inel”. Cu siguranta o sa-i fac hipsteri de mici si o sa le citesc “The hitchhiker’s guide to the galaxy” sau “LOTR”.

3. Ce carte te-a inspirat cel mai mult? /De ce personaj literar te simti mai apropiata?

Mi-a placut mult la un moment dat de eroina unei carti care se chema “Mangez moi”, care facea o groaza de prostii impartodonabile dar reusea sa ramana fericita si impacata cu ea insasi. Un fel de ninja feminin.
4. Unde, cat si cum citesti? Ai timp?

Nu sunt un cititor de meserie, citesc cand apuc – acum la metrou (merg pana la cap de linie Militari, termin o carte in 2 saptaman – lux). Noaptea daca ma apuc de citit adorm cu cartea pe burta si ochelarii pe nas, iar atunci cand plec in vacanta car tot timpul cateva carti cu mine (eventual unele mai groase… daca ma vezi zici ca sunt cel putin un discipol al lui Noica)- dar ma intorc cu ele in aceeasi stare. Daca ma prinde o carte – ma chinui s-o termin 🙂

5. Ce planuiesti sa citesti in viitorul apropiat?

Triburi de Seth Godin (n.red. Citeste si cronica Bookaholic la carte). Am multe, multe restante in ceea ce priveste literatura universala. Nici nu stiu de unde sa incep 🙂 Ah, vreau sa citesc “Picnic la marginea drumului” fiindca doar ce am vazut “Stalker” de Andrei Tarkovski si mi-a placut mult.

6. Un top 5 personal cu cele mai misto carti citite.

Cred ca cel mai mult conteaza dispozitia in care esti atunci cand citesti o carte. Pt mine, e ca la melodii… ascult “Wham – Last christmas” cand vin sarbatorile si sunt singura si “Friday i’m in love” cand ma indragostesc. Cumva, e mai important sa regasec secventa mea de viata in respectivul roman, decat romanul in sine.

But it goes like this: “1984” (daca ai prins un pic de comunism merge la fix), Cum sa omori o pasare cantatoare (o carte buna de vacanta), Maestrul si margareta, Lupul de stepa (aici eram trista raaaaau), Padurea Norvegiana (fiindca treceam prin perioada Beatles si iubeam melodia omonima), Revolutionary Road.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu
 1. Dragos

  Salut,

  luni 10 octombrie 2011 organizam la Rin Grand Hotel conferinta cu titlul “”Atelier de Salarizare,Medicina si Securitatea Muncii””.

  Ma intreb daca ne poti ajuta nu numai cu promovarea media,comentarii,etc. a acestui eveniment dar si a altor evenimente pe viitor.

  Daca ai sau cunosti alti colegi,persoane care ne pot ajuta la promovarea acestui eveniment,te rog anuntai si transmite-le dorinta mea,sunt bineveniti.

  In schimb, va putem oferii :

  -invitatii First Acces gratuite la toate conferintele organizate ;

  -cafea,apa,ceaim,pranz de lucru,mape de prezentare,etc;

  -sa deveniti partener media la toate evenimentele noastre;

  Daca doriti ceva special,va rog sa ma intrebati si va voi raspunde imediat.

  Va recomand sa comunicam TELEFONIC,pentru a interpreta cat mai bine termenii si conditiile colaborarii noastre.

  Cu consideratiune,

  Dragos Pasculescu
  0751851959

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *