Așa cum v-am obișnuit, revenim cu un concurs simpatic, util și cu premii frumoase în cărți. Împreună cu prietenii de la Institutul pentru Fericire și cei de la Editura Trei, vă propunem să aflați ce tip de mindset aveți. Intrând în jocul nostru, veți putea câștiga unul dintre cele trei pachete de cărți oferite de Editura Trei. Sună bine, nu-i așa? 🙂 Haideți să vedem ce cărți sunt puse la bătaie și ce trebuie să faceți pentru a le câștiga. 

Update câștigători

În total, în concurs au fost înscriși 638 de participanți. Mai jos, capturi de ecran după exportul din baza de date a Institutului pentru Fericire.

participanti 1 ipf

participanti 2 ipf

participanti 3 ipf

castigatori ipf

Așadar, câștigătorii sunt Paul Jarca (Pachetul 1), Cretu Ioana (Pachetul al 2-lea) și Dogaru Valentin (Pachetul al 3-lea). Felicitări!

Premiile TREI: trei pachete de cărți cu câte trei cărți fiecare

 

Pachetul 1 este format din următoarele volume:

1. Mindfulness pentru începători, de Jon Kabat-Zin (aflați mai multe detalii despre carte);

2. Și nu uita să fii fericit, de Christophe André (aflați mai multe detalii despre carte);

3. Mă eliberez, de Frédéric Fanget (aflați mai multe detalii despre carte).

Pachetul al 2-lea conține cărțile:

1. Cum să te simți mai bine, să te faci mai bine, să rămâi mai bine, de Albert Ellis (aflați mai multe detalii despre carte);

2. Partea luminoasă a părții întunecate, de Todd Kashdan, Robert Biswas-Diener (aflați mai multe detalii despre carte);

3. Seninătatea, de Christophe André (aflați mai multe detalii despre carte).

Pachetul al 3-lea vine cu alte trei cărți:

1. Exerciții de meditație pentru depășirea depresiei, de Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal, Jon Kabat-Zin (aflați mai multe detalii despre carte);

2. Înțelepciunea simplă, de Dean Cunningham (aflați mai multe detalii despre carte);

3. Optimismul inteligent, de Alain Braconnier (aflați mai multe detalii despre carte).

Concurs Bookaholic-01

Cum câștigați unul dintre cele trei pachete de cărți

Pentru a participa la concurs, trebuie să completați formularul Ce tip de mindset ai? de pe site-ul Institutului pentru Fericire

Este permisă o singură participare de persoană (un singur formular completat), iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Despre mindset

Cuvântul „mindset” este definit în dicționarul online Princeton astfel: o atitudine mentală care determină cum vei interpreta diverse situații și cum vei reacționa la ele.

Carol Dweck este cercetator în domeniul motivației, personalităţii şi dezvoltării. Predă la Stanford cursuri de Personalitate și Dezvoltare Socială şi de Motivare. Contribuția ei cheie la psihologia socială se referă la teoriile legate de inteligenţă prezentate în lucrarea „Mindset: The New Psychology of Success”. Potrivit lui Dweck, oamenii pot avea o mentalitate fixă – mindeset rigid sau de creştere – mindset flexibil.

Cei cu mentalitate fixă cred că succesul lor este afirmarea inteligenței inerente, acesta bazându-se pe abilităţile înnăscute, că inteligența, creativitatea și caracterul lor nu se pot schimba foarte mult. Ei evită eșecul cu orice preț și consideră că succesul validează faptul că sunt inteligenți și că au anumite virtuți și trăsături de caracter.

Persoanele cu mentalitate de creştere cred că succesul lor se bazează pe muncă intensă, învățare şi instruire. Ei se implică în activități care îi provoacă și văd eșecul nu ca pe o dovadă de lipsă a inteligenței, ci ca pe oportunitate de creștere a abilităților existente. Dweck susține că o persoană cu mentalitate de creștere duce o viață mai puțin stresantă și are mai mult succes decât una cu mentalitate fixă.

Din cele două tipuri de mindset pe care le manifestăm de la o vârstă fragedă, reies o serie de comportamente cum ar fi relația cu succesul și eșecul, atât în viața profesională cât și în cea personală și, în final, capacitatea de a fi, într-o măsură mai mare sau mai mică, fericiți.

Ce poți face să dezvolți o mentalitate de creștere?

Primul lucru pe care îl poți face este să te convingi prin exemple din jurul tău că abilitățile sunt ceva ce poți dezvolta, nicidecum ceva cu care te naști. Uită-te, de exemplu, la atleți: în spatele succesului lor stau ore întregi de antrenament și decizii conștiente de a continua chiar dacă nu au câștigat o cursă. Poți deveni mai creativ, mai inteligent, mai atletic concentrându-te pe proces și nu pe rezultat. În loc să te preocupi de câștigarea cursei, ia-ți angajamentul să te antrenezi ca un campion. În loc să îți faci griji despre cum vei publica o carte de succes, publică-ți ideile în mod constant pe un blog sau în orice alt mod ți se potrivește. În loc să te preocupi despre cum să ai un abdomen plat, concentrează-te pe a mânca sănătos în fiecare zi.

Mai important decât rezultatul unor acțiuni este construirea identității unei persoane care se bucură cu tot sufletul de rezultate, iar această identitate se coagulează în timp, prin alegeri și gânduri specifice mentalității de creștere, cultivate în mod constant.

Mențiuni

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi știri fericite legate de psihologie pozitivă, neuroplasticitate și multe alte domenii interesante – de la Institutul pentru Fericire, desigur.

Perioada de desfășurare a concursului: 4 – 17 martie (ora 23:59).

Cei trei câștigători vor fi trași la sorți de Institutul pentru Fericire și vor fi anunțați pe Bookaholic pe 18 martie.

Mult succes!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


14 comentarii
  1. Mădălina

    Foarte cool! E prima oara cand incerc un astfel de chestionar, he!
    Mi-a ieșit mindset flexibil cu 48 de puncte.
    Dar am o intrebare, cum s-a facut punctarea? ?

    Reply
  2. Cris

    Foarte interesantă ideea concursului și foarte provocatoare afirmațiile din formular, deși simple la prima citire. Eu nu mi-am scris numele complet în formular 🙁

    Reply
  3. Simona - Elena Stavăr

    Foarte interesant si folositor chestionarul 🙂 Ma bucur ca am avut sansa sa-l completez 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *