Editura Frontiera a fost înființată în anul 2009 și a fost prima editură specializată în cărți necesare terapiei de recuperare a copiilor cu autism și alte întârzieri de dezvoltare. În afară de scopul mare, care este aducerea pe piața românească a unor texte fundamentale din domeniul educației speciale și al psihologiei copilului, editura și-a fixat ca standard obligatoriu condiții grafice de calitate pentru toate titlurile publicate.

Puteți afla mai multe despre această editură faină chiar de la Ileana Achim, directorul editorial, dintr-un interviu cu Ana Dragu din revista 2 Elefanți. 

Pentru că pe 2 aprilie este Ziua Internațională a Autismului, aducem în atenția voastră trei titluri publicate la Editura Frontiera, după cum urmează: „De ce sar. Însemnările unui băiat de 13 ani cu autism”, de Naoki Higashida, „În zbor barba nu crește”, de Horia Rizea și „Excentricități pe covorul de iarbă”, de Mihaela Maria Rizea.

Punem cele trei titluri în trei pachete și le trimitem către voi, în urma tragerii la sorți, dacă vă înscrieți la concurs printr-un comentariu în care să ne spuneți ce carte dintre cele menționate mai sus v-a atras cel mai mult atenția și de ce.

Update câștigători

(click pe capturile de ecran pentru a le mări)

participanți concurs frontiera 1

participanți concurs frontiera 2

castigatori concurs frontiera

Așadar, câștigătoarele celor trei pachete de cărți oferite de Editura Frontiera sunt Ramona Faluvegi, Oana Barabas și Roxana. Felicitări!

Mențiuni

Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar cei trei câștigători vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs,     s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 2 – 8 aprilie (inclusiv).

Câștigătorii vor fi anunțați pe 9 aprilie.

Detalii despre titlurile din concurs

De ce sar. Însemnările unui băiat de 13 ani cu autism, de Naoki Higashida

de ce sar- micaScrisă de un băiat japonez cu autism, cartea este un best-seller internațional care oferă un ghidaj simplu și autentic în lumea mai puțin înțeleasă a comportamentelor persoanelor cu autism. Utilizând un format simplu de întrebări și răspunsuri, Naoki explică cu franchețe și candoare de ce vorbește tare, de ce își flutură mâinile, de ce repetă aceleași întrebări sau de ce îi place să sară.

 

În zbor barba nu crește, de Horia Rizea

in zbor barba nu creste coperta siteCartea este un mic jurnal în care autorul, un băiat de 13 ani, povestește câteva întâmplări trăite alături de Kiti, sora sa cu autism.

Cartea, care are o grafică deosebită, este ilustrată cu desene pe tema „Eu și fratele meu” realizate de copiii din mai multe grădinițe bucureștene. Întâlnirea fericită dintre text și ilustrații va fi pe gustul copiilor, dar și al adulților, care vor regăsi în acest neobișnuit jurnal optimismul și umorul atât de necesar celor care trăiesc alături de un copil cu autism. Vârsta autorului conferă textului o prospețime aparte și transformă lectura într-o călătorie plăcută, chiar terapeutică, într-o lume percepută de obicei în tușe dramatice.

Cartea a apărut cu sprijinul Asociației Învingem Autismul.

Excentricități pe covorul de iarbă, de Mihaela Maria Rizea

excentritati-micaMihaela Maria Rizea a studiat matematica și științele medicale în București. A lucrat o perioadă ca medic dentist, dar când Kiti, unul din cei trei copii ai săi, a fost diagnosticată cu autism, a renunțat la profesie și și-a dedicat timpul și energia recuperării lui Kiti. O poveste în care probabil vă regăsiți și care vă va mângâia prin emoția și blândețea cu care a fost scrisă.

Cartea s-a născut punând cap la cap, într-o ordine emoțională și din când în când cronologică, fragmente din blogul-jurnal al autoarei. Despre Kiti a mai scris, vesel și copilărește, Horia, fratele ei mai mare, în cartea ilustrată „În zbor barba nu crește” (Editura Frontiera, 2012).

Povestea lui Kiti, fetița cu autism, este o poveste despre renunțări neașteptate și bucurii simple. Gândul mamei le balansează discret și meditativ, spunând istorii personale despre o copilărie care poate fi excentrică în luminozitatea ei de neînțeles.

Mult succes!

48 comentarii
  1. Lucia Teleman

    Cel mai mult mi-a atras atentia cartea ” Excentricitati pe covorul de iarba “. Sunt si eu mama de copil special si mi-as dori tare mult sa citesc povestea Mihaelei Maria Rizea

    Reply
  2. Simona-Nicoleta

    Cel mai mult mi-a atras atentia cartea “De ce sar. Insemnarile unui baiat de 13 ani cu autism”, de Naoki Higashida, deoarece, ca o viitoare practicanta a meseriei de pedagog de recuperare, mi-as dori sa stiu anumite comportamente a persoanelor cu autism, sa patrund in lumea autismului, vazuta prin ochii unui copil cu autism.

    Reply
  3. Gabriel

    “Excentricitati pe covorul de iarba” de Mihaela Maria Rizea, mi-a atras cel mai mult atentia. Mi se pare o dovada de mare curaj sa te ocupi de recuperarea propriului copil de unul singur.

    Reply
  4. Roxana

    De ce sar . Insemnarile unui baiat de 13 ani cu autism este cartea care mi-a atras atentia. Am inceput sa lucrez cu acesti copii de acum 2 ani, iar primului baietel ii placea foarte mult sa sara. Zilele in care saream amandoi pe trambulina, fara sa vorbim, erau zilele in care ne spuneam cele mai multe…

    Reply
  5. alina

    Cartea De ce sar mi a atras atentia cel mai mult pentru ca as vrea sa stiu cum simte un copil cu autism stimulii din mediu si autostimularile.

    Reply
  6. ioana andreea moldovan

    De ce sar..pt ca lucrez cu copii cu autism…si cand dai peste o carte scrisa de unul, o vrei..ca sa incerci sa ii intelegi

    Reply
  7. Elena

    În zbor barba nu crește, de Horia Rizea
    Aceasta carte mi-a atras atentia in mod deosebit deoarece este interesant de vazut felul in care este perceput autismul de fratele unei fetite care sufera de TSA.
    O seara placuta!

    Reply
  8. Radu Craciun

    “De ce sar” .In aceasta carte am regasit-o pe fetita mea in varsta de 5 ani , cu autism

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *