Începe pe 17 septembrie şi e primul festival de C’Arte în stradă. E mare, pentru că va cuprinde o parte din Str. C. A. Rosetti, străzile Golescu şi Boteanu, adică spaţiul din jurul Bibliotecii Central Universitare, organizatorul acestui eveniment, şi Ateneu (harta aici). Această zonă devine pietonală pentru 7 zile, plină de standuri de cărţi, spectacole de teatru si film, discuţii despre arhitectura tânără, ateliere de creaţie pentru copii, locuri de relaxare amenajate de Libro Bistro şi Readers Caffe, biciclete şi internet gratuit.

De proiectarea standurilor şi  prezentarea în stradă s-a ocupat Tecon, un birou de arhitectură cu multe premii pe la Bienalele de la noi. De altfel, BCU spune că Strada de C’Arte = 14 edituri şi 14 birouri de arhitectură. Pentru că pe lângă cele 14 edituri prezente (lista aici , mie mi-au ieşit însă 13 la număr…), Igloo a pregătit expoziţia 14 birouri de arhitectură sub 40 de ani, cele mai tari birouri de la noi fondate de arhitecţi tineri, expoziţie pe care abia aştept să o văd.

 

 

Ce mai putem face Strada de C’Arte? Din program punctăm că: avem 3 seri cu piese de teatru, printre care şi Novecento (pe 17 septembrie de la 19.00), pe care mi-ar plăcea să o văd. Avem 5 seri de filme româneşti şi nu numai, iar în categoria “nu numai”, intră Persepolis (sâmbătă, 24 septembrie, de la 15.30) şi Iluzionistul (marţi, 20 septembrie, de la 22.00), pe care dacă nu le-aţi văzut încă ar cam fi cazul.

Miercuri, de la 20.00, avem recital Maria Răducanu în Aula BCU, iar Joi, 22 septembrie, de la 18.00 se lansează Cartea Roşie, în Corp Boema (BCU) şi pentru că e ceva rarissim, rugăm subliniaţi cu roşu 🙂

Ne putem da cu bicicletele de la Cyclopede sau ne putem da pe net în hotspoturile Orange, putem bea cafele în zonele de lounge, în stradă, ne putem uita la copiii pentru care în weekend şi apoi vinerea şi sâmbăta viitoare sunt organizate ateliere de desen, de creaţii cu plastilină, de scris, de creativitate… Şi ar fi mai ceva ce nu trebuie ratat: pe strada de Arhitectură vom afla mai multe despre concursul organizat de Primărie şi Ordinul Arhitecţilor pentru schimbarea look-ului Pieţei Universităţii. Era şi cazul, dar să vedem propunerile.

Pare că sâmbătă dimineaţa ne vom bea cafeaua pe stradă, printre cărţi, ceea ce sună foarte foarte bine! Şi nu putem omite sloganul: Legalizăm traficul de cultură, mai ales că noi ne-am declarat deja mândri dependenţa 🙂

Pentru alte detalii referitoate la program, cum ar fi tururile organizate prin spaţiile recent renovate ale clădirii monument în care se află BCU, staţi cu ochii pe Strada de C’Arte.

5 comentarii
  1. Ioana Calin

    Ma surprinde numarul mic de dituri prezente. Ma asteptam la mai multa activitate in zona asta, fiind vorba de BCU totusi. Sau macar la prezenta facultatilor umaniste. Suna binisor insa evenimentul, sa vedem.

    Reply
  2. Mădălina Georgescu Post author

    da, asa e, ioana, putea intr-adevar fi ceva si mai de amploare. e posibil insa sa fie editia pilot, iar eu am avut impresia ca organizarea a demarat mai greu: acum 2 zile site-ul era in constructie, desi reclama de la guerilla ne trimitea acolo sa aflam mai multe 🙂 altfel, ma bucur ca au implicat un birou de arhitectura pentru conceptul stradal si ca aflam care sunt arhitectii tineri si activi, sunt curioasa si in ce priveste zonele de lounge, spectacolele de teatru etc. cred ca o sa fie o atmosfera faina.

    Reply
  3. MASTER

    BCU = Mai rau ca al PUSCARIE HUAAAAA Cu prima ocazie bag un cocktail molotov de toata splendoarea pe porcaria aia. Ce cultura ma. LA MUNCAAAAAAAAAAAA

    Reply
  4. Pingback: Bookaholic s-a plimbat pe Strada de C’arte « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *