Nu o să mă satur niciodată de cărţile cu adevărat frumoase şi pe afară şi, mai ales, pe dinăuntru. Fără nicio îndoială conţinutul va fi cel care contează în primul rând, am spus-o mereu, dar parcă nişte coperte deosebite, care să ne fure privirea precum textul inima, dau mai mult farmec oricărei cărţi. Când la realizarea lor îşi aduc contribuţia cei mai buni designeri, desenatori şi meşteşugari care pun pasiune în ceea ce fac, pentru a onora munca şi talentul scriitorilor ale căror romane le îmbracă frumos, rezultatul este mereu o încântare, de multe ori copertele fiind adevărate opere de artă decorativă.

Iată cum o serie de scrieri celebre ale literaturii universale extrem de îndrăgite de noi toţi, care ne-au adus bucurie şi emoţie atunci când le-am citit a căpătat „haine” noi, pe măsură. Din această serie Penguin Classics creată special pentru Anthropologie, un brand foarte chic de haine și accesorii, fac parte romanele Sense and Sensibility şi Pride and Prejudice ale lui Jane Austen, Wuthering Heights al lui Emily Brontë, Jane Eyre al lui Charlote Brontë, Little Women scris de  Louisa May Alcott şi Alice in Wonderland de Lewis Carroll.

Cine e responsabil de realizare aceastor coperte atât de atrăgătoare? Nimeni altul decât aventurosul newyorkez Mr. Boddington. Mai exact Mr. Boddington’s Studio, o firmă exclusivistă din marele şi strălucitorul oraş american, producătoare de obiecte de papetărie de lux. Folosind ca de fiecare dată materiale de cea mai bună calitate, a transformat cărţile amintite în adevărate opere de artă personalizate. Pagini fine, panglică de mătase ca semn de carte şi coperte cartonate precum o explozie de veselie, viu colorate şi îmbogăţite cu modele interesante, în concordanţă cu subiectul cărţii. Imaginea lor e un adevărat deliciu pentru toţi cei care, pe lângă pasiunea pentru literatură o au şi pe cea pentru design de calitate. Ce credeţi, nu le-ar sta bine şi în biblioteca noastră?

E26654525_072_b

Mr. Boddington's Studio Penguin Classics Wuthering Heights

B26654525_040_b

C26654525_095_b (1)

A26654525_069_b

Mr. Boddington's Studio Penguin Classics Little Women

Surse: anthropologie.eudustyburrito.blogspot.ro

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *