Phiona Richards este o artistă din Marea Britanie care realizează sculpturi din cărţi şi bijuterii din pagini de carte. Pasionată de lucrul cu hârtia, care îi oferă multiple modalităţi de exprimare, Phiona pliază, răsuceşte, creează origami şi îmbină totul cu ajutorul tehnicilor cusăturilor manuale sau al croşetatului.

Încurajată de mama sa, Phiona a învăţat încă din copilărie tainele cusutului, când, folosindu-se de o veche maşină de cusut, a descoperit plăcerea de a schimba faţa unor obiecte, creând ceva nou şi diferit. A urmat de-a lungul timpului diferite cursuri de design şi meşteşuguri care au ajutat-o să-şi pună mai bine în valoare talentul şi deprinderile.

Having been brought up with a ‘make do and mend’ mentality I tend to collect and gather materials including books near the end of their existence and regenerate them into pleasing tactile structures using a variety of needlework techniques.

Din spusele Phionei am aflat că sursele ei de inspiraţie vin din literatură – Little Women fiind una dintre cărţile care au inspirat-o –  din imaginea costumelor purtate în diverse perioade ale istoriei Angliei, precum cea a dinastiei Tudorilor sau epoca victoriană şi din activităţile casnice care făceau parte în mod curent din viaţa femeilor din vremurile de demult. Aşa că, folosind macrameuri, şnururi, perle, artista britanică creează obiecte şi bijuterii delicate, sofisticate şi feminine. Pentru realizarea lor reciclează cărţi care nu au avut succes la public, încercând să scoată în evidenţă frumuseţea lor, într-un alt mod. Lucrările ei deosebit de frumoase pot fi văzute în diverse expoziţii şi galerii, precum şi pe site-ul său, Rare Notions, unde ne ţine la curent cu noile sale colecţii.

Mulţumim Andreei Maria Popescu pentru că ne-a spus despre aceste minunăţii!

sursă imagine principală

surse: rarenotions.co.ukculturelabel.com, madebyhandonline.comdailyartmuse.comnews.bbc.co.uk

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *