Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Debut Adrian Voicu la Clubul Dramaturgilor

29.04.2014 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Filiala București-Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România și Institutul Cultural Român în parteneriat cu Radio România Cultural şi Clubul Dramaturgilor prezintă, marţi, 29 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român, a opta premieră a stagiunii: spectacolul-lectură cu piesa “Familia, această celulă de bază a societăţii cu rate la bancă, serviciu stresant, amor nebun şi proteza bunicii” de Adrian Voicu. Intrarea este liberă. Din distribuţie fac parte Oana Berbec, Silviana Vişan, Larisa Enache şi Ionel Barac.

Piesa are un act, nouă scene și patru personaje: El, dentist cu cabinet particular, Ea, prezentatoare TV, mama ei, fostă secretară de partid la IMGB, şi bunica ei, fostă cântăreaţă de romanţe.
Acţiunea se derulează într-un dormitor cu mobilă de la IKEA, incluzând şi pat matrimonial. Pe parcursul piesei ies la iveală situaţii pline de umor, dar şi frustrări ori tristeţi ascunse în sufletele personajelor ani de-a rândul. În ciuda greutăților cotidiene, la final dragostea învinge.
Spectacolul va fi urmat de discuții moderate de Horia Gârbea, președintele Filialei București-Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România.

Adrian Voicu este inginer de aviaţie şi are la activ cinci volume de proză (unul în antologie).
A publicat în reviste literare precum „Luceafărul”, „Argeş”, „Cenuşă de Trandafir”, „Apollon”, „Revista de suspans” ori „Destine Literare” (revista Asociaţiei Canadiene a Scriitorilor Români).
Este laureat al mai multor premii printre care amintim “Cel mai bun scriitor tânăr al anului 2011” al Clubului de Proză al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, Premiul special pentru proză al Festivalului de Literatură „Lili” al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, Premiul “Cartea Lunii” pentru „Nepovestitele trăiri ale templierilor români”, Premiul „Inimă de Carte” sau „Cel mai apreciat autor al momentului” la Radio GoFM.

Adrian Voicu este membru stagiar al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bucureşti-Proză, iar comedia “Familia, această celulă de bază a societăţii cu rate la bancă, serviciu stresant, amor nebun şi proteza bunicii” reprezintă debutul său în lumea Thaliei.

Organizer

Institutul Cultural Român
Phone:
(+4) 031 71 00 627
Email:
icr@icr.ro
Website:
www.icr.ro

Venue

Institutul Cultural Român
Aleea Alexandru nr.38
București, România
+ Google Map
Website:
www.icr.ro