Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziții la Târgul Internațional Gaudeamus 2013

20.11.2013 @ 10:00 am - 24.11.2013 @ 8:00 pm

Expoziţia “Şcoala de altădată”
Organizată în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus de către Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte, expoziţia “Şcoala de altădată” ilustrează momente din istoria învăţământului românesc din ultimele sute de ani. Pe lângă o sală de clasă reconstituită după modelul uneia de secol XIX, vizitatorii vor putea admira în cadrul expoziţiei, fotografii ale elevilor şi profesorilor de altădată, carnete de note, certificate de absolvire şi manuale şcolare din secolele XIX – XX.

 ADA KALEH – INSULA DIN SUFLET 
Organizată de Muzeul Ţăranului Român, expoziția aduce in atenţia publicului larg aspecte mai puţin cunoscute despre istoria insulei Ada Kaleh, scufundată în apele Dunării, o dată cu finalizarea barajului hidrocentralei Porţile de Fier, în deceniul 7 al secolului trecut. Fragmente din interviuri cu cei strămutaţi, fotografii din arhivele personale ale acestora, imagini din colecții și arhivele  muzeale, conturează o palidă, dar emoţionantă imagine a paradisului pierdut. Expoziţia se dore?te a fi, pentru scurtă vreme, un spaţiu de rememorare a unei experienţe de viaţă unice, un prilej de reafirmare a identităţii specifice a foştilor insulari şi, într-o oarecare măsură, o restituire istorică în sensul reafirmării destinului dramatic al insulei şi al locuitorilor săi. Un demers necesar, bazat pe convingerea că, odată cu dispariţia ultimului locuitor al insulei, nu vor mai exista martori ai fenomenului Ada Kaleh.

 EXPOZIŢIA PAGINI DIN ISTORIA RADIOULUI (nivelul 7.70), organizată în premieră în colaborare cu Asociaţia Radioclubul României, prezintă, în fotografii documentare şi în exponate reale, pentru curioşi şi pasionaţi de toate vârstele, o interesantă şi succintă trecere în revistă a mai multor etape din evoluţia radioului şi a aparatelor de radio de-a lungul timpului.

 

Details

Start:
20.11.2013 @ 10:00 am
End:
24.11.2013 @ 8:00 pm
Event Tags:
, , ,
Website:
http://www.gaudeamus.ro/ro/international/tematica/expozitii.html

Organizer

Radio România
Website:
http://www.radioromania.ro/

Venue

Tîrgul Internaţional de Carte Gaudeamus
Pavilionul Central Romexpo
București, România
+ Google Map