Când afli că a murit Gabriel Garcia Marquez, nu sunt multe de spus. Atât că îi vom citi și reciti cărțile cu aceeași plăcere și fascinație ca până acum. Și astfel el va trăi în continuare.

Scriitorul a murit în Mexic, la vârsta de 87 de ani. În 1982, a câștigat premiul Nobel pentru literatură. Era diagnosticat de câțiva ani cu cancer și se afla sub tratament. Aparent, cauza morții sale a fost o pneumonie.

În 2012, fratele lui anunțase că Gabriel Garcia Marquez suferă de demnță și nu mai scrie. “Are probleme cu memoria. Câteodată plâng pentru că simt că-l pierd” spunea atunci Jaime Garcia Marquez.

“Viața nu este ce ai trăit, ci ce îți amintești că ai trăit și cum îți amintești pentru a o povesti” – din A trăi pentru a-ți povesti viața

“Am descoperit cu bucurie că nemărginită nu este moartea, ci viața.” – din Dragoste în vremea holerei (cronică)

Și viața sa va rămâne nemărginită prin magia pe care a creat-o în toate cărțile lui. Odihnește-te în pace, Gabo! Poate chiar în una dintre lumile fantastice ce păreau în scrierile tale atât de firești.

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu
  1. Pingback: Gabriel Garcia Marquez - cele mai frumoase gânduri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *