Câștigă volumul ”Mindfulness pe înțelesul tuturor” de Bhante Henepola Gunaratana!

Se spune că primăvara este un anotimp al renașterii grație naturii care revine la viață. Totodată, în perioada aceasta, și noi suntem mai predispuși să ne reorganizăm activitățile și, de ce nu, să ne repunem ordine în gânduri și în priorități. Așa că nici nu puteam alege un moment mai bun pentru a citi o carte despre conceptul de Mindfulness sau Atenție Conștientă, mai ales pentru cei care vor să se inițieze într-ale meditației și să ajungă la o armonie cu trupul și mintea lor.

Volumul despre care aminteam mai sus se numește Mindfulness pe înțelesul tuturor și a fost scris de Bhante Henepola Gunaratana, călugar din Sri Lanka, doctor în filozofie al Universității Americane și conferențiar pe tema budismului, conduce retrageri de meditație în Statele Unite, Canada, Europa și Australia. În prezentarea cărții, aflăm că ”Mindfulness pe înțelesul tuturor este una dintre cele mai influente cărți dedicate atenției conștiente și o excelentă introducere în meditație. Este o carte pe care oamenii o citesc, o iubesc și și-o dăruiesc unii altora – o carte despre care vorbesc și scriu, asupra căreia reflectează și la care se întorc iar și iar.”

Pe de altă parte, discipolul lui Bhante Henepola Gunaratana, Bhante Yogavacara Rahula, vine curând (pe 28 aprilie) în România pentru a ține o conferință despre ce înseamnă psihologia budistă pentru omul contemporan (toate detaliile despre eveniment pot fi găsite aici). Tot el spune despre volumul maestrului său următoarele:

”Această carte reprezintă o introducere în procesul de dobândire a deplinei conştientizări (mindfulness) printr-o atenţie trează, pusă pe, şi printr-o înţelegere clară a întregului proces de respiraţie. Folosind respiraţia ca element principal al atenţiei sale, cel care meditează aplică o observaţie participativă asupra întregului său univers perceptual. El învaţă să observe schimbările apărute la nivelul tuturor experienţelor fizice, în sentimente şi în percepţii; învaţă să-şi studieze propriile activităţi mentale şi fluctuaţiile care apar în aspectele şi natura conştiinţei. Toate aceste schimbări au loc neîncetat şi sunt prezente în fiecare moment al experienţei noastre. Meditaţia este o activitate vie, o activitate inerent empirică. Nu poate fi predată asemenea unui subiect pur scolastic. Esenţa vie a procesului trebuie să vină din experienţa personală.”

Având toate aceste date, ne-am gândit, împreună cu prietenii de la Editura Herald, că unii dintre voi vor vrea nu doar să asiste la conferința susținută de Bhante Yogavacara Rahula, ci și să citească cartea abia ieșită de la tipar și scrisă de maestrul călugărului budist, Bhante Henepola Gunaratana. Așa că oferim trei exemplare ale volumului Mindfulness pe înțelesul tuturor

Pentru a intra în tragerea la sorți, trebuie să respectați cerințele concursului:

– să ne răspundeți, în comentarii, la întrebarea ”Cum credeți că vă va ajută meditația în viața voastră de zi cu zi?”;

– să vă semnați cu numele real și complet;

– să lăsați o adresă de e-mail validă pentru a fi contactați ulterior pentru trimiterea premiului.

Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.

Perioada de desfășurare a concursului: 24-28 aprilie.

Mult succes!

UPDATE

Câștigători: Calota Mădălina (link comentariu), Elena Roxana Nicu (link comentariu), Petrovan Ionuț (link comentariu).

36 comentarii
 1. Oana Maria Roman

  Prin meditatie eu inteleg retrairea propriilor amintiri si cantarirea lor pe o balanta.
  Meditatia ma ajuta sa evit eventuale situatii in care am mai fost si care nu m-au dus prea departe si prea bine, dar ma si ajuta sa imi creez momente frumoase, dupa tiparul a ceea ce a fost frumos in trecut.
  Un pic de meditatie in fiecare zi nu strica nimanui, ci ne ajuta sa realizam cine am fost, cine suntem si ce vrem sa devenim pe viitor, totul spre propria fericire.

  Reply
 2. Livia Runcan

  Cred ca meditatia te poate ajuta sa te regasesti, sa te poti cunoaste si iubi. Cred ca meditatia iti poate aduce echilibrul de care ai nevoie pentru…….tot.

  Reply
 3. mihaela taralunga

  Meditatia ma ajuta sa inteleg cine sunt, de ce sunt, sa ma impac cu mine, sa ma inteleg, sa am puterea de a merge mai departe.

  Reply
 4. Margarit Cristina

  Consider ca meditatia te ajuta sa te linistesti, sa vezi si sa intelegi lucrurile mai clar.

  Reply
 5. Stanciu Lucian

  Nu stiu daca ati vazut vreodata un episod din “Bernard bear”, e vorba de un urs care isi incepe ziua plin de optimism, e super-pozitiv. Apoi se intampla ceva, nu-i ies toate sa cum planuise initial si se enerveazaaaaa, mama ce se mai enerveaza. Tot asa cred ca meditatia e ok, ajungi acasa, aprinzi lumanarele colorate, betigase parfumate, iti pui un cd cu tril-uri de pasarele sau valuri ale oceanului, te linistesti, esti pozitiv, iubesti lumea asa cum e, iubesti oamenii din jurul tau si adormi fericit. Ei bine, a doua zi mergi la lucru, ai de platit facturi, rate la casa/masina/mai stiu eu ce, stai in trafic, etc si devii… Bernard

  Reply
 6. Calota Madalina

  Termenul “mindfulness” este asociat cu “tacerea mentala”, observarea pasiva a stimulilor fara a avea reactii la nivel cerebral.
  Meditatia este practicata din cele mai vechi timpuri si este privita ca pe o stare de constientizare acuta, cu influenta majora asupra organismului.
  Multa lume, myself included, foloseste meditatia pentru a controla nivelul de stress si emotiile interioare.
  Un lucru care mi se pare remarcabil, insa mai greu de pus in practica, este faptul ca meditatia a fost folosita cu succes pentru a trata diverse afectiuni fizice sau psihice, cu gravitate variata.
  De asemenea, am citit articole despre meditatori avansati, care-si pot regla functiile corpului (metabolismul, tensiunea, pot incetini imbatranirea celulelor) si pe cele cognitive (creste nivelul materiei cenusii, de pilda).
  Chiar daca nu toate sunt dovedite stiintific, din experienta personala pot afirma ca meditatia are un rol esential in mentinerea armoniei si a bunastarii individului.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *