Despre ecranizarea cunoscutului roman al lui Orson Scott Card, Jocul lui Ender, se vorbea de mult timp. Mai exact din 2002, cand Warner Bros. a cumparat drepturile pentru film. Din diverse motive, printre care si dorinta autorului de a fi implicat in productia filmului, si neintelegerile acestuia cu regizorul Wolfgang Petersen in final compania a renuntat, la inceputul lui 2009, la idee, iar fanii seriei deja abandonasera ideea de a mai vedea romanul ecranizat.

Aflam insa ca Summit Entertainment a preluat drepturile pentru ecranizare si se pune pe treaba. Jocul lui Ender va fi regizat, de data aceasta, de Gavin Hood, regizorul sud african al carui film din 2005, Tsosi, a castigat un Oscar pentru Best Foreign Language Film, si care este de asemenea responsabil pentru X-Men Origins: Wolverine. Productia filmului va incepe, cel mai probabil, anul viitor.

Romanul lui Card este povestea lui Ender, un tanar geniu militar care este antrenat sa lupte impotriva unei rase extraterestre care ameninta omenirea. Pregatirea lui Ender consta intr-o combinatie de jocuri si situatii reale, insa granita intre joc si realitate devine din ce in ce mai neclara spre final.

Jocul lui Ender a castigat atat premiul Hugo, cat si Nebula.

Pentru fanii romanului, si, de altfel, a intregii serii care i-a urmat, vestile ecranizarii sunt bune – pana la un punct. Stim foarte bine ca Hollywood-ul poate deopotriva sa ne dea filme care completeaza frumos cartile, si orori care ne taie tot cheful de citit. Din ce categorie va fi Jocul lui Ender?

Pana aflam insa ce si cum, voi pe cine ati distribui in rolurile principale? Ce ziceti de Saoirse Ronan sau Hailee Steinfeld pentru Val?

Hailee Steinfeld

organizator de evenimente, fotograf, owner Uncle Jeb Photo& Events, fost redactor Metropotam.ro, colaborări în presa culturală: Dilema Veche


6 comentarii
 1. k

  thats great news dude.

  jocul lui ender e singura carte de os card care-mi place, si printre cele 4-5 suportabile din tot sf-ul.

  chiar ieri citeam ca s-a renuntat la noua ecranizare dune, pe care-o tot amanau de cativa ani.

  Reply
 2. k

  in 89 eram foarte pitic, si de atunci pana prin 2000 si ceva am mancat sf pe paine, tot ce aparea in ro, epoca de aur a editurii nemira etc.

  in ultima vreme am incercat sa recitesc cate ceva de atunci, si mi s-au parut, in general, foarte slab scrise [literar vb, stil, constructie de personaje etc] chiar daca unele au idei misto.

  pt mine “raman” doar cateva, de la ph k dick, le guin, herbert, spinrad.. si asta de os card. de gustibus, u kno.

  Reply
 3. Uncle Jebediah

  true. adica dupa cativa ani de supradoza pe sistemul tot ce pica am ajuns cam in acelasi punct. dar acum vreo 6 luni, dupa 2 ani de pauza, am recitit niste ursula le guin si niste kim stanley robinson si recunosc ca sunt din nou hooked. dar ma rog, eu in 89 aveam un an, deci mai am timp sa ma razgandesc 🙂

  Reply
 4. Pingback: 12 carti pe care am vrea sa le vedem ecranizate « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *