Editura Trei anunță sosirea lui Joel Dicker în România în perioada 21 mai – 24 mai. Autorul elvețian a câștigat, în 2012, Marele Premiu al Academiei Franceze pentru romanul ”Adevărul despre cazul Harry Quebert” – a doua carte a scriitorului, care va apărea în curând și în România.

 Tânărul Joel Dicker (28 de ani) este considerat în prezent revelația literaturii franceze, deși romanul său de debut (”Les derniers jours de nos pères”) a rămas în umbră. Iată părerea lui Pascal Bruckner despre Joel Dicker:

Cu o măiestrie uluitoare pentru un autor atât de tânăr, Joël Dicker redefineşte romanul poliţist, romanul de formare şi romanul despre literatură, antrenându-ne într-o poveste pe care nu o lăsăm din mână până la ultima pagină. ”Adevărul despre cazul Harry Quebert” a fost, pentru mine, revelaţia anului. Am devorat-o în câteva nopţi cu o pasiune pe care n-am mai simţit-o de mult faţă de o carte.

Joel Dicker

 

Sursa

Scriitor de limbă franceză, Dicker s-a născut la Geneva în 1985 și este absolvent al Facultății de Drept (Universitatea din Geneva, 2010). Este un mare fan al literaturii americane – și-a petrecut copilăria în regiunea New England și în statul Maine, unde părinții lui de origine rusă și franceză au o casă.

De altfel, el a câștigat Marele Premiu al Academiei Franceze cu un roman a cărui acțiune este plasată la New York, în anul 2008 (anul în care Obama devine președintele SUA).

adevarul-cazul-harry-quebert

 

Sursa

Cartea are 650 de pagini (tradusă de Ana Antonescu, colecția Fiction Connection) și are atributele unui thriller, cu accente de meditație asupra literaturii – nu de alta, dar personajele principale (Marcus Goldman și Harry Quebert) sunt scriitori. Totodată, romanul se vrea a fi o reflecție asupra societății americane, literaturii, justiției și mass-media: Harry Quebert, scriitor, prieten și profesor al lui Marcus Goldman, este acuzat de uciderea unei fete, Nola, cu 30 de ani în urmă. De aici începe toată aventura, un salt între trecut și prezent, populat de oamenii din New Hampshire și de poveștile lor, cu un tânăr scriitor (Marcus) care trece printr-un blocaj și, tocmai pentru că nu poate scrie nimic, are nevoie de ajutor de la mentorul său.

 

Sursă imagine principală: joeldicker.com

Surse: edituratrei.rojoeldicker.comblogulcolectionarului.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *