Nu știm despre voi, dar nouă ne place tare mult să lucrăm din cele mai diverse locuri, să citim în cafenele și să ne întâlnim în spații care reflectă pasiunea pentru cărți. Și, pentru că suntem mereu în căutare de locuri noi și faine, am găsit La Belle Vie, o cafenea exact pe gustul nostru. Iar gustul nostru e pretențios când vine vorba de cărți, ceaiuri, cafea sau vin, să nu mai vorbim de atmosferă.

La Belle Vie este unul dintre colțurile livrești, liniștite și foarte frumoase unde te poți refugia ziua sau seara. Este o cafenea literară, plină de cărți faine (pe care le puteți și cumpăra), unde au loc evenimente culturale (cursuri de creative writing, de exemplu, sau întâlniri cu scriitori) și unde se vor întâmpla în viitorul apropiat multe lucruri interesante.

belle-vie-bookaholic-6

belle-vie-bookaholic-20

 

 

Cafeneaua se află într-o frumoasă și elegantă vilă din Dorobanți. Ne place pentru că este un loc cald, cu pereții acoperiți de cărți și de obiecte de decor ce ne duc cu gândul la o belle vie, în care timpul trece lent, într-o lume aproape fictivă și în care citești, lucrezi sau vorbești cu prietenii în voie.

belle-vie-bookaholic-11

La Belle Vie are ceva vintage fără a fi vintage-ul acela ostentativ pe care-l vedem peste tot. Combinația între clasic și modern și mobilierul din lemn sau tapițat îți dau impresia de familiar, de casă unde stai la povești și scapi de agitația orașului.

belle-vie-bookaholic-14

Ne place atmosfera faină, liniștită, că te poți scufunda la propriu în fotoliile mari și că, pe lângă cafele și ceaiuri, au niște cocktailuri foarte bune. Cum o parte dintre bookaholice scriu în secret și literatură, zicem că e un loc bun de venit ziua – muza pentru scris e clar acolo!

belle-vie-bookaholic-13

Ni s-a părut locul perfect pentru ședința de redacție de luna asta. Întâlnirea lunară (pe lângă vinurile băute în gașcă fără nici o ocazie specială) este momentul când vorbim despre ce mai scriem pe site, când facem brainstorming de idei pentru proiecte, când se împart cărțile primite de la edituri, se dau salariile și, bineînțeles, când vorbim despre ce-am mai citit sau ne “certăm” pe vreo temă sau alta.

belle-vie-bookaholic-50

De exemplu, la Belle Vie am dezbătut asiduu la un ceai și-un vin ce e aia literatură pentru coafeze, am făcut o mie de planuri și proiecte și am depănat amintiri de prin liceu sau facultate, legate de lecturile obligatorii sau de profi enervanți. Și am mai bârfit una-alta, unul-altul, până s-a făcut târziu și ne-am gândit să nu adormim fără să fi citit nimic.

belle-vie-bookaholic-45

E bine că Belle Vie e că în toiul oricărei discuții ai cărțile la dispoziție. A amintit cineva de-o carte, am găsit-o pe raft și ne-am lămurit. Dacă se încing discuțiile, sursele sunt acolo. E un lucru bun și dacă ți-ai uitat cartea acasă, ai cu siguranță ce să citești.

belle-vie-bookaholic-40

Intrați pe site și dați cu încredere Like paginii de Facebook. Adresa este Andrei Mureșanu numărul 27 (în Dorobanți). Iar acum vă lăsăm cu mai multe fotografii de la ședința de redacție, ele spun mai multe decât am putea noi s-o facem despre atmosfera de acolo.

sedinta bkh belle vie-41

“Deci, ce mai scriem?”

sedinta bkh belle vie-14Cristina Foarfă. Silvia Dumitrache, Adina Dinițoiu – “Vorbesc foarte serios :)”

sedinta bkh belle vie-2

Cititus bookaholicum est

sedinta bkh belle vie-5

Ioana Epure – “Whaaaat?”

sedinta bkh belle vie-47

Eli Bădică, Alina Purcaru, Cristina Foarfă – “Hm, deci cum facem campania pentru brandul ăsta?”
sedinta bkh belle vie-40

sedinta bkh belle vie-3

Cristina Foarfă – “Cum ziceam, traficul a luat-o bine de tot în sus”

sedinta bkh belle vie-18

Silvia Dumitrache – “Nu ți-a plăcut cartea aia???”
sedinta bkh belle vie-28

Eli Bădică, Alina Purcaru – “Yea, right, de ce ne-ar păsa de asta?”
sedinta bkh belle vie-58

Ioana Epure sedinta bkh belle vie-44

Silvia Dumitrachesedinta bkh belle vie-45

Adina Dinițoiusedinta bkh belle vie-13

Alina Purcaru

sedinta bkh belle vie-43Eli Bădicăsedinta bkh belle vie-33

Cristina Petrescu

sedinta bkh belle vie-7

Yeey, am câștigat la Webstock!”

Foto: Uncle Jeb Studio. Copyright: toate drepturile rezervate Bookaholic.ro 

5 comentarii
  1. Pingback: Baruri, cafenele și restaurante literare din București pentru bookaholici | Bookaholic

  2. Pingback: 15 povestiri de Alice Munro pe care le puteți citi online gratuit (+ un bonus) | Bookaholic

  3. Eugenia

    Ce e aia literatura de coafeze? Cred ca este un comentariu plin de snobism intelectual romanesc. Am o diploma in Hair Styiling, dar asta nu imi denota preferintele in literatura.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *