Am primit cel mai frumos cadou de Crăciun! După această exclamație de laudă nerușinată, nu e greu de explicat. De departe, Lumio pare o carte. De fapt, e o lampă flexibilă, compactă, de forma unei cărți, care luminează atunci când o deschizi și care nu are fir – se încarcă prin usb.

E cea mai frumoasă carte pe care nu o vei citi, cum spuneau cei de la Techcrunch. Design-ul e simplu, elegant și de super impact. E o senzație să o deschizi și să o închizi, face suficientă lumină încât să o pui pe noptieră și citești o carte reală lângă ea. Lumio a primit foarte multe premii de design, investitorii s-au “bătut” să investească în start-up-ul lui Max Gunawan și astfel proiectul care a început cu aproape 600k strânși pe Kickstarter a ajuns acum cunoscut în toată lumea și prezent în cele mai faine magazine – doar în New York, de exemplu, l-am văzut la design store-ul de la MOMA și în vreo două magazine de design din Chelsea. Mai nou, Lumio vine și într-o variantă mică, de ținut în geantă, care poate îndeplini și funcția de încărcător pentru telefon sau tabletă. Oricum ar fi, este un obiect superb!

Varianta mare este 190 dolari, cea mică 125. Se pot comanda de aici sau lua direct de la unul dintre magazinele de aici

Cartea care luminează!

A video posted by Cristina Foarfa (@crizzzz) on

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *