Aldous nu a constientizat faptul ca va muri pana in ziua in care a murit, scria Laura, sotia sa, intr-o scrisoare despre ultimele momente ale unuia dintre cele mai interesante personaje ale lumii literare si nu numai. Huxley suferea de cancer, starea lui se inrautatea.

Subconstient simtea, spune sotia lui. Era intr-o stare de frenezie intelectuala, scria, dicta, vorbea de cum va incepe o viata noua. Pentru prima data, isi pune problema ca va muri – “if i die” – chiar in ziua mortii. Nu mai putea vorbi, dar ii da indicatii scrise sotiei sa ii faca LSD intramuscular. Se stie prea bine despre experientele lui Huxley cu substante halucinogene, despre care, de altfel, a si scris.

Scrisoarea Laurei in care povesteste despre moartea lui Aldous Huxley este o marturisire tulburatoare despre sfarsit, droguri, limite, imaginatie, dragoste si acceptare.

Recent, a aparut la Polirom Insula, ultima carte a lui Huxley. Cititi scrisoarea inainte de a citi cartea. Poate vom intelege mai bine ce vrea sa spuna acolo despre marele final.

Citeste scrisoarea integral aici sau aici.

Click aici pentru a vedea cartile disponibile de Aldous Huxley

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu
  1. Pingback: Insula lui Huxley, un loc unde as vrea sa merg « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *