Vă ziceam ieri că mi-a picat în mână o cărticică a lui Dan-Silviu Boerescu, în care îşi povesteşte reţetele pentru un mic dejun conjugal perfect, senzual şi fericit. Pe seară m-am gândit la cartea asta când descoperind-o pe artista Georgia Russell imaginea pe care ea o propunea mariajului perfect era o carte frumos şi perfect fanjurată într-un mare bol de sticlă – ca o brioşă uriaşă.

Dar dacă tonul cărţii lui Boerescu mi s-a părut cam afectat, câteva rânduri mi-au rămas şi le-am căutat, că prea se aplicau zilelor ăstora:

Uneori o felie de dovleac la cuptor e tot ce trebuie pentru a salva o zi mohorâtă de toamnă, când, din senin, afară începe să plouă mocăneşte, stupid.

Da, cu asta sunt de acord până sub vârful limbii – aşa e! Boerescu îi spune dovleacului Nicole Kidman, pentru că îi aminteşte de tenul starului australian (deşi cred că la păr se referă, totuşi), eu îi spun dovleac, îl tai (cam greu merge, fără barda din bătătură), îl pun la cuptor şi îl las aproape 2 ore (tot greu, fără soba cu lemne).

Îl scot, pun puţină miere: nu vreau să pun şi zahăr, şi scorţişoară, pentru că dovelacul ăsta al meu aduce cu o pară coaptă, e dulce şi aromat de la natură. Mai pun 3 stropi de lămâie şi gata. Ăsta da mic dejun perfect, dar numai să ai dovleacul copt de seara, că altfel mănânci o pară în zori.

Eu zic că vă sunteţi datori cu măcar o felie de dovleac copt toamna asta. Voi?

Mă simt ca un campion al dovlecilor şi acum Un mic dejun al campionilor mai lipseşte 🙂 Oare nu în Casanova în Boemia, un aşa-zis călugăr îi recomandă unei preacurate domnişoare o porţie zdravănă de dovleac să-şi astâmpere simţirile exaltate? Iar dovleacul cu pricina se dovedeşte elixirul păcatului care le curăţă pe toate :)) Sau am încurcat şi poveştile, şi borcanele?

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *