Sunt convinsă că toți copiii voștri au fost cuminți și merită din plin să le fie umplute ghetuțele cu daruri de la Moș Nicolae. Și cum părinții știu unde să-l găsească pe moșul cel generos, n-ar fi rău să-i sugereze ca pe lângă nelipsitele dulciuri să strecoare și ceva cărți, dar și jucării. De exemplu, o idee faină ar fi păpușile amigurumi, sub formă de personaje literare îndrăgite. În felul acesta, joaca devine mai interesantă şi se poate împleti mai uşor cu lectura.

Foarte populare în Japonia încă de acum mulţi ani, simpaticele păpuşi şi-au făcut apariţia şi prin ţările occidentale şi au ajuns să cucerească inimile copiilor şi adulţilor deopotrivă. Şi cum ar putea fi altfel când vine vorba de nişte animale sau figuri colorate, care ne privesc cu ochi de mărgele din capetele de multe ori supradimensionate? Păpuşelele sunt croşetate sau tricotate şi umplute cu diverse materiale moi; de altfel, denumirea lor se referă la arta japoneză de a crea astfel de jucării. Nu cred că e chiar simplu, dar cei care se pricep să mânuiască o croşetă, au imaginaţie bogată şi multă răbdare se pot pune pe treabă. Noi, ceilalţi, le putem cumpăra gata făcute. Cu siguranţă copiii vor fi încântaţi să se joace cu personajele pe care le cunosc din cărţi, precum cele din Alice în Ţara Minunilor, Vrăjitorul din Oz, Albă ca Zăpada, Mary Poppins şi multe altele, mai ales când sunt atât de drăguţe şi te înveselesc pe loc.

alice_1sursa

il_570xn-149768213

sursa

where-the-wild-things-are-amigurumi-by-ahooka-37

sursa

il_570xn-235606101

sursa

c4e6091877b02eaa131b6842c7bb7f65

sursa

227566_11jun11_peppi

sursa

il_570xn-907643844_nzom

sursa

mary-poppins-amigurumi

sursa

amigurumi-139the-little-nutcracker-doodahs4

sursa

il_570xn-752925479_45dj

sursa

snowwhite3

sursa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sursa

IF

sursa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sursa

Sursă imagine principală: etsy.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *