Fără doar şi poate, conţinutul unei cărţi este ceea ce contează, povestea dintre coperte ne oferă trăiri intense şi ne face să iubim pentru totdeauna o carte. Dar asta nu înseamnă că partea estetică ar trebui cu desăvârşire neglijată. De multe ori se întâmplă ca o copertă bine realizată să fie extrem de expresivă şi să prefaţeze cu succes ceea ce urmează. Cărţile a căror prezentare e gândită până la cele mai mici detalii, cu coperte sau ilustraţii minunate sunt o încântare nu doar pentru mintea iubitorilor de literatură, ci şi pentru simţul lor estetic. Ca să nu mai vorbim de faptul că o carte frumoasă atât pe dinăuntru cât şi pe dinafară poate fi oricând un cadou care va bucura orice pasionat de citit sau colecţionar de cărţi.

Celebra casă editorială Penguin a fost mereu atentă la acest gen de detalii şi ne-a oferit de-a lungul timpului minunate ediţii de carte, cu teme şi realizări originale.Una dintre aceste colecţii a apărut sub denumirea Penguin Threads Deluxe Classics. La iniţiativa directorului artistic Paul Buckley, două talentate artiste, Jillian Tamaki şi Rachel Sumpter au realizat copertele unor bine cunoscute şi îndrăgite cărţi, cu acul şi cu aţa. Ele au brodat copertele celor şase romane într-o manieră vie, expresivă şi plină de culoare, impresionând prin acest design inovator. Iată câteva imagini cu rezultatul fantastic al muncii lor:

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

sursasursa

sursa

sursa

sursa

 

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


6 comentarii
  1. ionuca

    Oh, coperta e absolut superbă! Când îți trec mâna peste ea, chiar ai impresia că e brodată. Iar în interior (copertele 2 și 3) se văd ațele cu care au făcut modelele de pe coperta de bază. E o ediție superbă!

    Reply
  2. Pingback: „Rich or poor, we will keep together and be happy in one another” | Rainbow Books

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *