De câteva zile încoace, tot citim cărţi de groază şi ne decorăm casa, aşteptând cu sufletul la gură seara de 31 octombrie. În tot acest timp, lătratul câinilor din cartier a devenit în miez de noapte urletul câinelui din Baskervill, poţi jura că ai auzit o incantaţie din biroul celor trei colege nesuferite de la serviciu, iar fiecare zgomot din casă a căpătat semnificaţii lugubre.

Şi iată că Halloween-ul a sosit tiptil, învăluit în ceaţă, ca o fantomă. Trebuie să ne eliberăm de spaime şi coşmaruri şi cum am putea-o face mai bine, dacă nu printr-o petrecere de pomină (şi un pic de groază, evident)? 😀 Tema trebuie să fie literară şi nu e nevoie să căutăm prea adânc prin file de carte ca să găsim idei. Maestrul desăvârşit al macabrului Edgar Allan Poe ne oferă o bună sursă de inspiraţie. Scriitorul aflat mai mereu sub stăpânirea demonilor alcoolului şi preocupat de moarte şi descompunere  a adus o contribuţie importantă genului horror, aşa că pare firesc ca petrecerea de Halloween a bookaholicilor să-i aducă un omagiu.

The Raven e poemul care l-a făcut faimos, aşa că, să dezlănţuim corbii în locul porumbeilor călători şi să trimitem invitaţiile la petrecere!

sursa

Din decorul tenebros şi elegant nu lipsesc cărţile, citatele şi corbii.

sursa

sursa

sursa

sursa

După ce v-aţi desfătat cu mâncăruri alese şi băuturi magice, puteţi da frâu liber pornirilor violente, doar cât să înfigeţi un cuţit în capul lui Poe, poetul de prăjitură, desigur.

sursa de unde puteţi lua şi reţeta

sursa

Rochia lungă din catifea neagră are nevoie de o bijuterie cu grijă aleasă, iar la cămaşa tot neagră a domnilor, butonii vor face diferenţa.

sursa

sursa

Nu lăsaţi oaspeţii să plece fără a le oferi un cadou care să le amintească de seara înfiorător de minunată!

sursa

Halloween de poveste!

 

http://www.youtube.com/watch?v=DScqSZRpHG8
sursa main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *