Alaturandu-se unor autori precum Ismail Kadare sau Alice Munro, premiati in anii anteriori, aflam azi ca Philip Roth a castigat Man Booker International Prize (care, spre deosebire de Man Booker Prize For Fiction, se acorda unui autor, nu unei carti).

El a concurat cu autorul britanic Philip Pullman, scriitorul chinez Su Tong, Anne Tyler si Marilynne Robinson din SUA, David Malouf din Australia si John le Carré, care a ramas in competitie la rugamintea juriului, desi el initial ceruse sa fie retras.

Cele mai cunoscute romane ale lui Philip Roth – si care se gasesc si la noi – sunt Complexul lui Portnoy din 1960 si trilogia formata din Pastorala americana, M-am maritat cu un comunist si Pata umana – publicate in anii ’90.

Pentru ca premiul a fost decernat la Sidney, iar Roth nu a reusit sa ajunga, el a transmis juriului si publicului un mesaj, pe care il aveti mai jos:

organizator de evenimente, fotograf, owner Uncle Jeb Photo& Events, fost redactor Metropotam.ro, colaborări în presa culturală: Dilema Veche


2 comentarii
  1. Pingback: Carti in .com/.co.uk (17-24 mai) « Bookaholic

  2. Pingback: Carti in .com/.co.uk (26 iunie – 2 iulie) « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *