Cum ar fi să-ți plătești cafeaua cu o poezie? Să treci într-un spațiu imaterial, unde poezia există și schimbă lucrurile? Frumos! Julius Meinl – Inspiring poets since 1862, brandul care susține poezia nu doar prin vorbe, ci și prin fapte, are o idee minunată: pe 25 octombrie, în 80 de cafenele din România, veți putea plăti cafeaua cu versuri!

Veți găsi în cafenelele partenere (lista lor completă este aici) foi pe care să scrii un poem. Scrie unul original, treci în lumea poeziei. E vorba de multe orașe mai mari sau mai mici din România – București, Cluj, Craiova, Timișoara, Ploiești, Roman, Sibiu, Gherla, Odorheiu Secuiesc și multe, multe altele. Ne place tare mult că acțiunea se va face la nivel național, că nu sunt ignorate orașele mici și că poezia își va găsi un loc important în cele mai diverse spații.

De când n-ai mai scris? Poezia ține de stare – vezi ce te inspiră – poate cafeaua, poate toamna, poate ceva ce tocmai ți s-a întâmplat, poate ceva ce te preocupă, te obsedează, poate un vis, o persoană. Citește și poezie înainte pentru a fi inspirat și a intra în stare. 

“Plătește cu poezie” este parte dintr-o inițiativă mai mare prin care Julius Meinl susține poezia în România. A început, după cum bine știți, cu metroul poeziei – timp de două zile, unul dintre metrourile bucureștene a fost acoperit cu versuri. Vor mai fi și alte acțiuni poetice cel puțin la fel de frumoase, fiți cu ochii pe pagina de Facebook Julius Meinl România pentru a afla de ele.

Vă așteptăm vineri, 25 octombrie, în cafenele pentru a scrie poezie. Vom fi cu siguranță acolo, suntem curioși ce veți scrie și ce vă inspiră. Neapărat să ne spuneți cum a fost!

platestecupoezie

 

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


3 comentarii
  1. ruana

    Ireal sau ideal … un proiect pentru o lume a viitorului, din care mi-ar placea sa facem cu totii parte. O lume in care este pace, liniste, soare bland si in care oamenii intra in cafenele si platesc cu o poezie … Extraordinar proiect.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *