Se știe că Hercule Poirot, stilatul detectiv belgian, extrem de inteligent, mustăcios, mereu la patru ace, parfumat și ferchezuit, și-a făcut apariția pentru prima dată în romanul “Misterioasa afacere de la Styles” și a murit în “Cortina. Ultimul caz al lui Poirot”, carte care încheie seria de 33 de romane pe care Agatha Christie i le-a dedicat. Cu toate acestea, se pare că Poirot nu e chiar mort și că mai are încă de dezlegat misterioase cazuri de crimă.

Cel puțin așa dă de înțeles Mathew Prichard – nepotul scriitoarei și președintele Agatha Christie Limited, companie deținătoare a majorității drepturilor de autor ale scriitoarei – care anunța acum câteva zile, pe agathachristie.com revenirea eroului. Mai exact, faptul că Poirot va fi readus la viață de către britanica Sophie Hannah, autoarea unor bestseller-uri polițiste precum “Kind of Cruel”, într-un roman pe care urmează să-l scrie după ce a fost aleasă de către cei de la Agatha Christie Limited și de la HarperCollins (editorii cărților Agathei Christie).

SophieRomanul – care nu-l va include, din păcate, pe simpaticul Arthur Hastings, cel mai bun prieten al detectivului – va fi unul “diabolic de inteligent” care îi va “încânta și ului pe fanii scriitoarei dar și pe cei care nu i-au citit niciodată cărțile”, după cum susțin reprezentanții HarperCollins.

Roman Curtain“Cine nu a fost speriat de un proiect ca acesta, ar trebui să fie nebun”, mărturisește Hannah care recunoaște că se trezește în fiecare dimineață gândindu-se la această responsabilitate și onoare. “Cred că e minunat că personaje îndrăgite de ficțiune nu trebuie să moară”, spune aceasta făcând referire la eroi precum James Bond și Sherlock Holmes care, după moartea celor care le-au dat viață, și-au continuat existența în romane semnate de alți scriitori.

PoirotCeea ce speră Hannah – care consideră fiecare cuvânt scris de Agatha Christie “un text sfânt” – este să creeze “un puzzle care să-l uimească și să-l dejoace pe Hercule Poirot pentru cel puțin câteva capitole”. Oricum va ieși toată treaba asta cu romanul – despre care nu se știe nimic altceva decât că va fi publicat în septembrie 2014 – un lucru e sigur: va fi o mare provocare, nu doar pentru Sophie Hannah care va trebui să scrie într-un stil cât mai apropiat de cel (inconfundabil, dealtfel) al Agathei Christie, ci și pentru fani, care vor fi nevoiți să aștepte cu sufletul la gură apariția romanului.

Surse foto: theguardian.com, dailymail.co.uk, topyaps.comceskasoda.deviantart.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *