E simplu când ai prieteni iubitori de lectură să nu dai greş cu cadourile: cărţile vor fi întotdeauna binevenite şi apreciate. Dar poate n-ar fi rău ca, din când în când, să strecurăm alături de acestea şi altceva care să completeze în mod fericit alegerile literare făcute. Ce aţi zice de nişte păpuşi? Parcă văd deja câteva sprâncene ridicate, dar nu glumesc. E adevărat, cadourile vor fi făcute unor persoane care au depăşit de mult vârsta la care se jucau cu păpuşile şi nu, nu e vorba nici despre acele păpuşi pentru adulţi. Mă refer aici la nişte păpuşele extrem de simpatice care înfăţişează diverşi scriitori sau personaje literare.

Ideea creării lor îi aparţine lui Debbie Ritter şi a luat naştere acum câţiva ani, când soţul ei a construit o casă pentru păpuşi. Gândindu-se că cel mai potrivit ar fi să o populeze cu propriile creaţii, Debbie s-a pus pe treabă şi a început să confecţioneze simpatice păpuşi care să întruchipeze scriitori, personaje istorice sau literare şi nu numai. Alegerea ei se datorează faptului că este pasionată de literatura clasică, de romane istorice şi biografii. Cu trusa de cusut, cu talent şi imaginaţie a realizat seria Uneeq Doll Designs şi ne oferă posibilitatea de a achiziţiona creaţiile sale aici. Cred că le-ar sta numai bine printre cărţile din bibliotecă sau înveselind vreun colţ de birou. Iată cîteva dintre ele:

Kurt Vonnegut

Tennessee Williams

Agatha Christie

Personaje din Pe aripile vântului de Margaret Mitchell – Scarlett O’Hara, Rhett Butler şi Ashley Wilkes

Mark Twain

Jane Austen

Lev Tolstoi şi a sa Anna Karenina

Honoré de Balzac

Surorile Brontë

Virginia Woolf

Feodor Dostoievski

Victor Hugo şi personajele sale, Esmeralda şi cocoşatul de la Notre-Dame

Vladimir Nabokov

John Steinback

Scott şi Zelda Fitzgerald

sursa imaginilor

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *