Echipa FILIT tocmai ne-a anunțat că scriitoarea Herta Müller a suferit ieri o intervenție chirurgicală de urgență, la spitalul din localitatea Müllheim (Germania). Se pare că acum se află la terapie intensivă – medicii nu au avizat încă transferul acesteia la Berlin, orașul său de reședință. 

După cum știți deja, Herta Müller acceptase bucuroasă invitația de a veni la prima ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași, lucru care acum, având în vedere starea sa delicată de sănătate, nu va mai fi posibil.

Ne pare tare rău că nu o vom putea întâlni la Iași pe laureata Premiului Nobel pentru Literatură. Echipa Bookaholic este alături de scriitoare și îi urează însănătoșire grabnică!

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *