Cand cartea devine material pentru alte forme de arta, spunem ca si-a pierdut scopul primar sau ca mainile sculptorului ce transofrma inseamna de fapt o imbogatire? Privind lucrarile artistei Su Blackwell te gandesti ca nu are cum sa fie ceva gresit in sculptura in carti.

Dar iata ce spune chiar ea despre asta:

I began feeling guilty about cutting up the books but I had the integrity that I would create something magical from it.

My reasoning is that half of the books have been sat on shelves for years anyway, or that they were about to be thrown away and destroyed forever. It’s very complex working on such a small-scale. They can take up to two months to complete.

Lucrarile sale au ajuns in muzee sau in colectii private, dar Su este implicata si in campanii publicitare ce au in centru cartile.

E foarte frumos cum se joaca artistic Su Blackwell cu cartile. Lucrarile ei iti dua impresia de lumi paralele, de gingasie si de caldura. Prin asta, cred ca ne apropiem si mai mult de carti.

Vezi mai multe lucrari ale artistei aici.

freelancer pe proiecte de comunicare online, a lucrat ca Head of Creative la Fourhooks și redactor Metropotam.ro; colaborări în presa culturală: Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura; co-autor al romanului colectiv Rubik


3 comentarii
 1. Pingback: Cărți sculptate « Singur pe bancă

 2. Mirela Teodorescu

  Subject: Concurs recenzie de carte – Bagajul de Cultura

  Salutare,

  Comunitatea SemneBune.ro organizeaza “Bagajul de Cultura”, concurs de recenzie de carte pentru bloggerii pasionati de lectura, cu premii pachete de carti pentru vacanta.
  Te invitam sa te inscrii pe http://semnebune.ro/evenimente/inscriere/ pentru a primi gratuit spre recenzie volumul “UCIDETI GENERALUL”, scris de Bogdan Hrib si oferit de editura Tritonic.
  Concursul incepe duminica, 10 iulie, la ora 12, la ceainaria Serendipity Tea din Bucuresti, cand te asteptam sa ridici cartea*.
  Trebuie sa o citesti cat mai repede, sa publici pe blogul personal recenzia ei si sa posteze link-ul pe peretele grupului SemneBune de pe Facebook. Postarea trebuie sa fie insotita de un text de maxim 200 de caractere care sa argumenteze de ce merita citita cartea.
  Comunitatea SemneBune va desemna cele mai inspirate recenzii si argumentari votand prin LIKE pana sambata, 16 iulie, ora 18. Primele 3 postari in ordine descrescatoare a numarului total de LIKE-uri vor castiga de la editura Tritonic un pachet de 10 carti (locul 1), un pachet de 5 carti (locul 2), respectiv un pachet de 3 carti (locul 3).
  Premierea castigatorilor va avea loc a doua zi, duminica, 17 iulie, la ora 12, la Serendipity Tea. Regulamentul complet al concursului il poti consulta aici.
  *) daca nu esti in Bucuresti nu-ti face griji. Poti scrie recenzia pe Facebook | SemneBune daca ai deja cartea si ai citit-o.

  Pentru alte detalii te rog sa ne contactezi.

  Despre SemneBune
  SemneBune.ro este o platforma de comunicare culturala care integreaza informatii despre evenimente literare, carti, scriitori si editori pentru comunitatea cititorilor si scriitorilor amatori din Romania. Manifest online al proiectului AdLittera, SemneBune.ro este portavocea editurilor din Romania.
  Despre carte
  “UCIDETI GENERALUL” este un thriller captivant, plin de suspans, un studiu de personaj amanuntit si complex, care poarta cititorul prin tranzitia continua a ultimelelor decade din istoria Romaniei.

  Reply
 3. Pingback: Cum să faci din carte ceas? « Bookaholic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *