Nu știu dacă am avut ocazia să vă spun, dar sunt fană Dan Lungu – i-am citit aproape toate cărțile, inclusiv ”Sunt o babă comunistă!”, cartea sa care a avut cel mai mare ecou atât în România, cât și în străinătate.

De aceea, zvonul de mai bine de un an că tocmai acest volum va fi ecranizat nu m-a surprins, dar m-a intrigat și m-a făcut să aștept cu nerăbdare confirmarea acestuia. Când am primit-o, m-am bucurat tare. Acum sunt iar în așteptare – în așteptarea premierii filmului.

Pentru cei care ați deschis televizoarele mai târziu, cartea bestseller a lui Dan Lungu (tradusă în 10 limbi) a fost ecranizată de regizorul Stere Gulea, iar scenariul a fost semnat de regizor, în colaborare cu scriitorul Lucian Dan Teodorovici și Vera Ion. Filmul omonim este o producție MediaPro Pictures și îi are în rolurile principale pe Luminița Gheorghiu (în rolul Emiliei, baba comunistă), Marian Râlea (care îl joacă pe Țucu, soțul Emiliei și tatăl fiicei rătăcitoare), Ana Ularu (în haina lui Alice, fiica celor doi soți întoarsă din Canada), Collin Blair (Alan, logodnicul american al lui Alice).

Afis

Lansarea filmului va avea loc în ziua de 23 august – data nu a fost aleasă, bineînțeles, întâmplător; 23 august fiind ziua națională a României până în 1989.

Luminita Gheroghiu_Ana Ularu

Sunt o babă comunistă!” va rula în următoarele cinematografe: Hollywood Multiplex, CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanța și Brașov), Cinema Arta (Târgu-Mureș), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Premiera (Ploiești), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu-Jiu), Café Cinema Patria (București), Cinema Europa (București), Modern(Craiova), Orizont Café Cinema (Calarași), Unirea (Botoșani), Cinema Capitol (Onești), Cinema Eugen Ionescu (Slatina),  Cortina (Oradea), Cine Grand (Botoșani), Palace (Oradea) și rețeaua Cinema City, fiind distribuit tot de MediaPro (Distribution).

Cu această ocazie specialăEditura Polirom va scoate cea de-a patra ediție a acestei cărți (cele precedente în 2007, 2010, 2011, în format fizic și digital). Volumul are parte de o copertă nouă, o imagine de promovare a filmului. Dacă vreți să vi-l cumpărați va trebui să vă grăbiți: este o ediție limitată!

coperta_Sint o baba comunista!_editie limitata

Baba comunistă are și pagină de facebook, dacă sunteți interesați să aflați ultimele vești direct de la sursă :).

Mai avem 10 doar zile de așteptat. Până atunci, să vizionăm trailerul și un fel de making of interesant.

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *