Știu, ați făcut ochii mari, mari, mari când ați văzut titlul :). Și eu la fel am făcut atunci când l-am descoperit! Un student la o școală de artă și un membru al platformei deviantART, DawnPaladin, a primit la unul dintre cursurile sale, Visual Design, sarcina de a realiza un proiect la sfârșitul semestrului.

Pasionat de artă și literatură (motto-ul său postat online: ”I believe in stories”), el a alcătuit un tabel periodic al elementelor prin care poți spune povești.Are mai multe categorii în cuprinsul său, unele extrem de amuzante, de la structura poveștii până la subiect, tipuri de personaje pozitive și negative, arhetipuri, figuri de stil ș.a.m.d.

Doamnelor și domnilor, vă prezint The Periodic Table of Storytelling! Uitați-vă cu atenție pe el, căci merită (click pe imagine pentru a mări).

Periodic-table-of-storytelling-infographic

Sursa: dawnpaladin.deviantart.com

Imagine principală: specific-gravity.blogspot.ro

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *