Tatuajele sunt un veritabil măr al discordiei. Unii le adoră şi le susţin, alţii le admiră de la depărtare şi suspină în secret până fac marele pas, alţii le blamează. E drept, a avea sau nu ceva „pentru totdeauna” este o decizie destul de greu de luat. Bine că în acest post nu o să discutăm despre beneficiile sau inconvenientele unui tatuaj, nici ce am putea face cu el când o să ajungem la vârsta a treia, nici cum se spune că primul dă o adevărată dependenţă.

Este vorba despre faptul că Publishers Weekely a avut ideea să facă un sondaj de opinie cu tema „Care sunt cărţile care au inspirat cele mai multe tatuaje?”. Este interesant de văzut la ce concluzii au ajuns.

Pe locul 5 s-a situat „Fight Club” de Chuck Palahnuik, poate datorită mesajului puternic pe care îl transmite şi cei care se tatuează exact asta îşi doresc să transmită.

 

Pe locul 4, „Micul Print” de Antoine de Saint-Exupery.

Tatuajele din „Where the Wild things are” de Maurice Sendak ocupă locul 3 în acest top şi sunt foarte bogate din punct de vedere vizual.

Pe locul 2 în preferinţele respondenţilor s-a aflat „Alice în Ţara Minunilor” de Lewis Carroll.

Pe locul 1 s-a situat „Slaughterhouse-Five” de Kurt Vonnegut.

Sursa

O sa îmi permit să adaug la această listă tatuajele inspirate din „Twilight” de Stephenie Meyer care a făcut destule victime printre amatorii de tatuaje literare.

Sursa

Trebuie să recunosc,  pe mine nu prea mă entuziasmează nicio idee din cele prezentate mai sus. Se mai găsesc idei şi aici şi nu putem să încheiem decât cu tradiţionalul „gusturile nu se discută”. Aş fi foarte curioasa, totuşi, să aflu ce ar reieşi în urma unui asemenea sondaj la noi în ţară. Autori români poate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *