Toamna e din nou aici şi nu ne-a luat pe nepregătite (precum iarna pe autorităţi), e cursul firesc al lucrurilor. Temperaturile au scăzut, decorul începe să-şi schimbe uşor culorile, aroma florilor de vară e înlocuită cu cea a strugurilor şi tot mai des, „norii se transformă în picături de ploaie ca să îmbrăţişeze pământul”, după cum spunea Rabindranath Tagore. Dacă anii trecuţi atmosfera de toamnă era pentru mine un motiv de (aproape) depresie, m-am hotărât ca zilele astea să văd lucrurile într-o altă lumină şi să descopăr frumuseţea acestui anotimp. Am început prin a consuma mari cantităţi de nuci şi de must şi parcă am început să-i întrevăd farmecul. 😀

Cred că lucrurile care ne-ar înveseli tuturor zilele de toamnă sunt micile detalii bookaholice, acele obiecte şi accesorii pe care le îndrăgim atât de mult. V-am mai arătat câteva exemple şi aici, dar, din fericire pentru noi, acest gen de produse apar mereu, aşa că haideţi să vedem cu ce îi putem întâmpina anul ăsta pe Brumărel şi Brumar, căci Răpciune e pe picior de plecare.

Elizabeth Bennet şi Mr. Darcy ne învăluie uşor şi ne ţin de cald în zile reci şi în lungile seri de lectură. Dacă tot ne-au încălzit sufletele, de ce n-ar proceda la fel şi cu mâinile, nu?

UG5912sursa

UG7082sursa

E vremea ceaiurilor cu miere şi multă lămâie, care să ţină răceala departe. Le bem din căni speciale, iar scriitorii preferaţi vin să ni se alăture la sau chiar într-un ceai. Cărţile şi licoarea aromată şi fierbinte reprezintă tot ceea ce avem nevoie în serile de toamnă.

UF3712

sursa

Tea-Poetics-Tea-Bags_8242-lsursa

Dacă toată vara am purtat cu mândrie tricouri cu mesaje literare (vi le-am prezentat aici şi aici), de ce n-am continua parada hainelor de acest fel şi în toamna asta? Cu un cardigan pe deasupra sau cu bluze cu mânecă lungă de data aceasta, căci temperaturile o impun. Nu se pierde nimic din farmecul pe care o haină inscripţionată cu citate sau cu imagini ce amintesc de o carte anume îl are.

hm-knitwear-ray-ban-red~look-main-singlesursa

DSC_0557[5]sursa

Pălăriuţele fistichii stil Sherlock Holmes şi ciorapii coloraţi din Ţara Minunilor sunt accesoriile potrivite zilelor de toamnă.

sherlock hatsursa

tumblr_m9n9hnmrZF1qzbqymo1_500sursa

Nici stropii reci de ploaie nu ne mai sperie, dacă deasupra capului nostru se învârte aceeaşi lume magică a lui Alice, care ne apără de ei.

img57026800sursa

Seara, retraşi în intimitatea caselor noastre, ne îmbrăcăm lejer şi ne pregătim pentru lectura de dinaninte de culcare. Chiar dacă acum locul cămăşilor de noapte vaporoase e luat de pijamale ceva mai groase, nu înseamnă că nu putem face alegeri inspirate. Ce ziceţi de o pijama imprimată cu imaginea unor cărţi, care mai şi soseşte ambalată într-o cutie ce aminteşte de o carte de poveşti? Nimic mai potrivit pentru nopţi lungi de toamnă, pline de vise frumoase cu personaje şi întâmplări fantastice, precum cele din romane.

peter alexander 01

peter alexander 02sursa

Sursă imagine principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *