În urmă cu puțin timp, vă spuneam despre una dintre cele mai faine idei ale organizatorilor Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași: oferirea transportului pentru publicul bookaholic. Ieri a fost lansată platforma online prin care vă puteți rezerva locuri pentru cursele gratuite tur-retur puse la dispoziţie de FILIT în perioada 23-27 octombrie. Noi vă spunem ce trebuie să faceți pentru a beneficia de această ofertă minunată.

Nimic mai simplu! Intrați pe site-ul dedicat călătoriilor spre FILIT, alegeți cursa dorită din Bacău, Botoșani, Piatra Neamț, Vaslui, Suceava, Chișinău sau București, apoi completați formularul – adică numele şi prenumele, numărul vostru de telefon şi adresa de e-mail. În urma acestor pași vor fi generate automat câte un e-mail de confirmare a rezervării și un cont de unde vor putea fi gestionate ulterior rezervările. Călătorii sunt rugaţi să fie prezenți la îmbarcare cu cel puțin un sfert de oră înainte de ora de plecare afișată și să aibă asupra lor o copie imprimată a confirmării de rezervare.

Foarte important de menționat este și faptul că, pentru a beneficia de transportul gratuit oferit de către FILIT, iubitorii de literatură sunt rugaţi să prezinte la îmbarcare un volum al unuia dintre autorii care sunt invitați la această primă ediție a festivalului, un fel de ”bilet” simbolic.

Atenție! Toate cursele vor pleca la ora 09.00, cu excepţia celei din Bucureşti, care va pleca la ora 07.00. Returul spre destinaţiile amintite va avea loc în fiecare zi la ora 01.00 (pentru Bucureşti, ora 00.00).

Pentru tur, stațiile de îmbarcare vor fi următoarele:

  • Bacău: Hotel Moldova
  • Botoșani: pe Calea Națională, în apropiere de Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” și Magazinul „Botoșani”
  • Piatra Neamț: Gara CFR
  • Vaslui: bulevardul Ștefan cel Mare, în apropiere de Hotelul Racova
  • Suceava: Autogara Suceava, în apropiere de Biserica Armenească
  • Chișinău: Hotel Chișinău
  • București: Piața Constituției. La această cursă pot face rezervări și pasageri din Buzău sau Focșani, cu mențiunea că stațiile de îmbarcare le vor fi comunicate punctual și nu prevăd intrarea autocarelor în localități.

Pentru retur, stația de îmbarcare din Iași se găsește în apropiere de Casa Dosoftei. Stațiile de destinație sunt aceleași precizate în cazul plecărilor.

Cursele de transfer cu plecare din Iași puse la dispoziție de către organizatorii festivalului sunt disponibile doar pentru persoanele care au sosit la Iași utilizând această facilitate. Rezervările pentru retur sunt valabile doar în condițiile prezentării la cursa de sosire la Iași.

Cum a fost luată decizia de a oferi transport gratuit publicului? Răspunde la această întrebare Dan Lungu, scriitor, manager al FILIT şi director al Muzeului Literaturii Române Iaşi:

Publicul este foarte important pentru noi, fie că vorbim despre cel şcolar, profesional sau despre marele public. Acesta nu va fi doar cel ieşean, ci şi regional sau chiar mai de departe. Ne-am gândit în primul rând la acei tineri pentru care un bilet de transport înseamnă foarte mult. Ni s-a părut firesc să le dăm posibilitatea să vină la FILIT gratuit, să le oferim accesul liber la întâlnirile cu marii autori şi să se poată întoarce tot gratuit acasă, la finalul zilei”.

Sperăm că v-am dat o veste excelentă și că ne vedem la Iași în curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *