Jack Kerouac este un scriitor fain și un petrecăreț de nota 10. Zilele acestea aveam chef să mă uit la un documentar. Evident, din reflex, am căutat unul cu scriitori. Și am dat peste niște video-uri tare simpatice cu Jack Kerouac. Așa că m-am hotărât să le împart cu voi.

Primul este cu scriitorul american pe post de recitator și cântăreț. Are un timbru vocal atât de trist, că nu mi-a venit să cred că îl aud pe unul dintre unul dintre simbolurile generației Beat.

Apoi, unul cu Jack beat mort și o sinceritate debordantă – un clip inedit, aparent rar. E amuzant de-a dreptul. Aș vrea să știu cum a ajuns în starea asta. See, I am always talking with my hand! 🙂 Sau când tipa îl întreabă ce scriitori l-au influențat, răspunde: Nu Dante. Asta e sigur. Bla bla. După 5 minute de fiasco, intervine un povestitor și rezumă ce spune Kerouac.

În restul video-ului este montată o parte din interviul pe care el l-a dat la ”The Steve Allen Show” în 1959.

http://youtu.be/6gOkujUO9xA

Și dacă vi s-a făcut și vouă chef de documentare, iată-l pe cel despre Jack Kerouac, ”King Of The Beats”.

http://youtu.be/WeI_MZg7sm0

Sursă imagine principală: theeyeoffaith.com

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Un comentariu
  1. Pingback: Jack Kerouac - Oceanul e fratele meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *