„Cum să-ți alegi partenerul”, de Susan Quilliam, „Cum să-ţi faci mai puţine griji cu privire la bani”, de John Armstrong și „Cum sa trăieşti în oraş”, de Hugo Macdonald sunt cele mai recente volume intrate în colecţia „The School of Life” a Editurii Vellant.

Cum să-ţi alegi partenerul, de Susan Quilliam, volum tradus din limba engleză de Mariana Buruiană şi Alex Moldovan.

De ce anume ai nevoie de la un partener? Alegerea unui partener romantic este una dintre cele mai mari aventuri în lumea de azi. Dar alte aspecte ale vieţii moderne – o disponibilitate mai mare de relocare, liberalizarea socială și oportunităţile profesionale mai bune (dar cu un program mai mare de lucru) – înseamnă că întâlnirea unui partener nu a fost niciodată mai dificilă, dar și mai importantă. Susan Quilliam ne ghidează în procesul găsirii unui partener potrivit. Parcurgând un material cultural bogat și folosind experienţa sa în psihologia relaţiilor, Susan prezintă opţiunile ca pe o călătorie de dezvoltare personală, ajutându-ne să ne cunoaștem mai bine, să îi înţelegem mai bine pe cei din jur și să înţelegem mai multe despre viaţă și despre cum vrem să o trăim.

Susan Quilliam este psiholog specializat în relaţii interpersonale, coach, ţine o rubrică de sfaturi și e membră a echipei The School of Life. E autoarea a douăzeci și două de cărți publicate în treizeci și trei de țări și douăzeci și patru de limbi. Este expertă media pe tema sexului și a relațiilor.

Cum să-ţi faci mai puţine griji cu privire la bani, de John Armstrong, în traducerea lui Alex Moldovan, provoacă cititorul să-şi redefinească relaţia cu banii şi, în cele din urmă, să descopere ce e cu adevărat important în viaţa sa.  Relaţia noastră cu banii este una care durează o viaţă. Şi totuşi, cărţile pe această temă tind să atingă două direcţii: a) cum să ai mai mulţi, sau b) cum să te descurci cu mai puţini. John Armstrong întoarce pe dos aceste abordări, şi nu discută doar despre bani, ci despre cum ne raportăm la ei şi însemnătatea pe care o au pentru noi. Cum reuşesc să ne motiveze şi să ne sperie, în acelaşi timp? Pot schimba ei lumea în bine? Şi de câţi bani avem de fapt nevoie?

Cum sa trăieşti în oraş, de Hugo Macdonald, volum tradus din limba engleză de  Radu Şorop, vorbeşte despre creșterea și întreţinerea relaţiei cu oraşul în care locuieşti. Hugo Macdonald crede că avem nevoie să simţim orașul pentru a-l înţelege. El nu ne spune cum să facem asta, dar ne arată cum să mergem pe stradă cu ochii larg deschiși, ca să putem explora tot ce orașul are de oferit. Această carte te va ajuta să te simţi uman într-un mediu inuman.

Hugo Macdonald este critic și consultant de design, arhitectură și urbanism. A studiat limba arabă și istoria modernă la Universitatea Cambridge înainte de a se muta în Londra. A fost editorul adjunct al website-ului revistei Wallpaper, iar apoi editorul de design al revistei Monocle, unde a fost gazda emisiunii radiofonice săptămânale despre design și arhitectură Section D. Scrierile sale au fost publicate, printre altele, în The Financial Times, The Guardian, Modern Design Review și The Journal of the London Society.

„Într-o epocă a confuziei morale şi practice, cărţile de autocunoaștere au nevoie iminentă de regândire şi reabilitare. Colecţia The School of Life susţine această direcţie analizând o serie de probleme ale vieţii contemporane, printre care sănătatea mintală, banii, cariera, tehnologia și nevoia de a schimba lumea. ” (Alain de Botton, Coordonatorul colecției).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *