Faceți un exercițiu simplu de imaginație: un prieten vă spune că, din acest moment, sunteți o carte. Cum v-ați descrie? 🙂 Ei bine, nu-i așa că e greu?

Când citești extrem de multe lucruri pe ici, pe colo, te izbește câteodată câte o chestie simpatică ce te amuză și vrei s-o dai mai departe, să faci și altcuiva ziua sau seara mai bună. Fix despre asta este vorba acum. Nu am nicio revelație de dat mai departe, ci numai o ilustrație care mi-a plăcut și pe care am găsit-o pe Nalia’s World. Este foarte posibil s-o știți, căci văd că datează din iulie 2011.  

Dacă nu ați văzut-o până acum, vă voi ruga să nu trișați uitându-vă unde duce fiecare săgeată și să răspundeți fără să stați pe gânduri. După aceea, pentru că sunt curioasă, mi-ar plăcea să și răspundeți în comentarii ce fel de carte sunteți.

Tu ce fel de carte esti?

Evident că, după ce m-am distrat cu ilustrația aceasta, l-am întrebat pe Google ce mai are în tolbă cu titlul acesta. Și am mai găsit un testuleț, numai bun pentru a vă binedispune. Răspundeți la 5 întrebări și apoi aflați ce fel de carte sunteți. Îl găsiți aici, în engleză. Ah, și încă două teste, pentru care trebuie să aveți răbdare – au peste 20 de întrebări, unele cam ciudate. Le găsiți aici și aici, dacă aveți chef.

 

Surse: naliasworld.comblogthings.com

Sursă imagine principală

 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


4 comentarii
  1. Maria Boamfa

    Haios testul! Doar lucruri bune afli despre tine 🙂
    Cât despre întrebarea ta…ce să zic? E puţin tricky, pentru că, dacă ar fi să fiu o carte, mi-aş dori câte puţin din toate, un fel de carte a cărţilor (şi nu mă refer la biblie :)). Mai ştiu că nu aş vrea să fiu pe raftul noutăţilor, ci undeva unde aş fi descoperită mai anevoios şi cu surprindere, că s-ar putea scrie încă o carte doar plecând de la coperţile mele, iar motto-ul de pe prima pagină ar inspira realizarea unui film. Practic, ar fi o carte struţocămilă fară de care nu s-ar putea. Şi sper, din tot sufletul, să nu citească niciun psiholog acest comentariu 🙁
    Şi dacă, totuşi, se întâmplă, nu eu l-am scris 🙂

    Reply
  2. oana

    Mi-a placut mult testul, chiar l-am savurat si m-a “nimerit” ca sa zic asa! Dar acum tot imi e tare greu sa ma identific cu o carte dar de un lucru sunt sigura: as vrea sa fiu o carte mereu deschisa, nu una peste care se asterne praful, ci una care se scrie, se rescrie si se modifica in functie de cititorul ei, fara vreun “predictable end”!

    Reply
  3. Momiji

    Simpatic.
    Mi-ar placea sa fiu o carte captivanta, haioasa, presarata cu scene interzise si cu final surprinzator.
    O carte pe care vrei sa o recitesti ca sa intelegi si sa te simti mai bine.:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *