De câteva zile încoace, aud în jurul meu vorbindu-se despre planurile pentru mini vacanţa de 1 Mai, toată lume pare că  a intrat într-o febră a pregătirilor de călătorie, căci nimeni nu e dispus să stea acasă în această perioadă. Vama Veche pare-se că rămâne şi anul acesta o destinaţie preferată de multă lume, sunt sigură că şi Valea Prahovei va fi neîncăpătoare. Cunoscând drumurile patriei şi obiceiurile din trafic ale locuitorilor ei, sunt convinsă că ambuteiajele, nervii şi poliţiştii vor face parte din tabloul acestor zile.

Pentru cei care vor să lase de-o parte toată această aglomeraţie şi îşi doresc ca loc de petrecere a vacanţei alte meleaguri, există diverse variante, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Dar, indiferent de locul ales, să nu uităm de cărţi, căci avem timp acum pentru lectură şi relaxare. Şi cum nu toată lumea posedă dispozitive pentru citit cărţi electronice şi nici nu e dispusă să care în bagaj cărţi tipărite, cea mai bună soluţie rămâne să vă cazaţi la un hotel care are în ofertele sale bibliotecă şi locuri de citit confortabile.

Dacă o escapadă la Paris e ceea ce v-aţi propus, Le Pavillon des Lettres e alegererea potrivită. Cu un concept original, hotelul este decorat astfel încât să aducă un omagiu numelor mari ale literaturii franceze şi nu numai. În spatele celor 26 de uşi, fiecăreia corespunzându-i o literă a alfabetului, se află o cameră care încearcă să surprindă spiritul şi geniul poetului sau scriitorului căruia îi este dedicată. Veţi găsi pe pereţi versuri şi extrase din cărţile lui Andersen, Baudelaire, Calderon, Diderot, Eschyle, Flaubert, Goethe, Hugo, Ibsen, James, Kafka, La Fontaine, Musset, Nerval, Ovid, Proust, Queiroz, Rousseau, Shakespeare, Tolstoy, Urfe, Voltaire, Woolf, Xenophon, Yeats, Zola. Iar dacă o astfel de cameră vă predispune la visare şi poezie şi vă deschide apetitul pentru citit, nu doar pereţii rămân o opţiune. Biblioteca hotelului ademeneşte cu o gamă variată de cărţi, de la romane la cărţi de benzi desenate, mari clasici sau publicaţii recente.

sursă: pavillondeslettres.com

2657-so-photo-photo4-uk2

2657-so-presentation-photohautgauche-uk2

2657-so-photo-photo2-uk2

Dacă Amsterdamul e oraşul care vă atrage zilele astea cu promisiunea lui de distracţii, cultură, libertate şi lalele, cu siguranţă la Hotelul Ambassade trebuie să poposiţi. Situat în apropiere de cele mai cunoscute librării din oraş, hotelul are o impresionantă bibliotecă ce cuprinde nu mai puţin de 3 000 de volume aparţinând diferiţilor autori din 76 de ţări. Scriitori faimoşi precum Umberto Eco, Salman Rushdie, Orhan Pamuk, Mario Vargas Llosa, José Saramago, Herta Müller au stat în acest hotel. De pe la jumătatea anilor ’80 datează şi tradiţia de a ruga scriitorii cazaţi în hotel să semneze cea mai recent publicată carte a lor şi să lase câteva rânduri în cartea oaspeţilor.

sursă: ambassade-hotel.nl

M_Meetingroom_Library_003_Ambassade-hotel_01_6147928fc8

 

R_Meetingroom_Library_001_Ambassade-hotel_01_b904b228f4

India plină de culoare şi contraste vă atrage? Poate vă prelungiţi vacanţa pentru a avea timp să descoperiţi magia acestei ţări de pe continentul asiatic, iar Taj Falaknuma Palace din Hyderabad vă aşteaptă cu biblioteca deschisă. Din cele aproape 6 000 de cărţi doar 150 sunt accesibile oaspeţilor hotelului, restul, ediţii rare şi preţioase stau în rafturi, în spatele geamurilor. Chiar şi aşa, aveţi de unde alege din colecţia de cărţi de artă, istorie şi religie scrise în limbile engleză, persană şi urdu.

Hyderabad-India-Taj-Falaknuma-Palace-April-2012-027

Hyderabad-India-Taj-Falaknuma-Palace-April-2012-039

sursă foto

Pentru cei atraşi de zone calde şi exotice şi relaxare pe plajă, Antigua poate fi o variantă de petrecere a zilelor libere de la început de mai. Hotelul recomandat e în Carlise Bay, dispune de o bibliotecă cu un design contemporan, cu mobilier confortabil şi aer condiţionat, care să facă şederea voastră acolo cât mai plăcută. La lumina care îşi schimbă culoarea pe tot parcursul serii puteţi citi din sutele de cărţi pe cele de călătorie, spre exemplu, care să vă dea idei pentru următoarele vacanţe.

sursă : campbellgrayhotels.com

1210x840_library-violet-lighting

Din fericire pentru pasionaţii de lectură, hotelurile care posedă biblioteci nu se termină aici, dar avem timp să le descoperim, zilele calde de vacanţă abia încep.

sursă main image

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *